Okamura: Naši lidé budou vždy prosazovat radikální změnu oproti dosavadní praxi

03.09.2014 13:50

Záhájení komunální a senátní kampaně

Okamura: Naši lidé budou vždy prosazovat radikální změnu oproti dosavadní praxi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Dnes oficiálně zahajuje hnutí Úsvit přímé demokracie kampaň ke komunálním a senátním volbám roku 2014. Hnutí Úsvit kandiduje ve 101 městech a obcích a 10ti  senátních obvodech. Naším cílem nebylo postavit kandidátky za každou cenu všude, to bychom jich pak měli stovky, ale chtěli jsme postavit slušné lidi s dobrými referencemi, kteří budou mít šanci uspět ve volbách.

Zároveň mi dovolte oznámit, že dnes vkládáme k projednání do Poslanecké sněmovny ústavní zákon o přímé volbě a odvolatelnosti starostů a primátorů. Přímá volba a hlavně odvolatelnost politiků je jedním z klíčových bodů programu hnutí Úsvit a tímto ho plníme. V civilizovaném světě se jedná o standartní mechanismus. Prosazujeme však nejen přímou volbu a odvolatelnost politiků, ale jako jediná parlamentní strana také uzákonění jejich jasné osobní, hmotné a trestní odpovědnosti. To prosazují i všichni naši kandidáti do komunálních a senátních voleb.

V této souvislosti dnes také startujeme celostátní petici za přímou volbu a odvolatelnost starostů a primátorů, kdy na mnoha petičních místech po celé republice budou naši kandidáti sbírat podpisy občanů. Samozřejmě si můžete petici také stáhnout a podepsat přes webové stránky hnutí Úsvit www.hnutiusvit.cz Touto peticí chceme s podporou občanů apelovat na ostatní parlamentní strany, aby podpořily v Poslanecké Sněmovně svým hlasováním námi navrhované změny směrem k větší demokracii a odpovědnosti politiků v České republice.

Naši kandidáti mají samozřejmě také v každé obci či městě, kde kandidují, svůj individuální program podle konkrétních potřeb a problémů regionu. To, co však všechny kandidátky sjednocuje, je naše přání zlepšit život v našich obcích a městech. Naši lidé budou proto vždy prosazovat radikální změnu oproti dosavadní praxi - chceme, aby obce prosperovaly a dobře hospodařily s majetkem a zvelebovaly ho - nikoliv, aby lacino prodávaly a draze nakupovaly. Budeme prosazovat také to, aby se dobře hospodařící obce staraly o své občany. V tomto ohledu nám je milejší nová mateřská školka než chiméra olympiády, tak jak tomu bylo v Praze. Obce si naši předkové zřídili proto, aby jim byly oporou a ochranou. Je jejich povinností zajistit místa ve školkách, bezpečí na ulici, čisté chodníky či místa na parkování. V části Prahy se před dvěma lety objevily nápisy, které radily lidem, aby se naučili znát nebezpečná místa a tam nechodili bez doprovodu. To byl nejen vrchol drzosti této pražské radnice, ale také naprosté selhání obce a státu. Dokud platíme daně, tak si platíme za to, aby bylo bezpečno všude, kde v naší zemi žijeme. A pokud zastupitelé nejsou schopní bezpečí občanům zajistit, měli by na vteřinu letět ze svých teplých hnízdeček.

Stejně tak je absolutně nepřijatelné, aby máma nenašla místo pro děti v obecní školce. Nejhorší je, že peníze jsou - ale mizí často v nekonečných korupčních tunelech. A za to všechno budeme ve prospěch občanů neúnavně bojovat, tedy za lepší životy občanů České republiky.

Všem našim kandidátům přeji hodně energie a úspěch a zároveň také dobrou náladu a to, aby bez ohledu na výsledek voleb ve své obci, pro svou obec a své okolí pracovali i nadále. Důležité je totiž to, co děláme pro ostatní, nikoliv v jaké funkci.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit

Seznam senátních kandidátů hnutí Úsvit

Petr Štefl, Praha 1, hudební historik
JUDr. Karol Hrádela, Praha 5, advokát
JUDr. Elvíra Tomášková, Strakonice, advokátka
Bc. Jiřina Holotová, Plzeň - město, učitelka
Generálmajor Ladislav Minařík, Hradec Králové, bývalý velitel leteckých sil Armády ČR
Martin Bartoš, Příbram, živnostník
Ing. Jan Bravenec, Zlín, ředitel firmy
RNDr. Pavel Foretník, ředitel radia
Mgr. Jiří Nekovář, Žďár nad Sázavou, hasič
Ing. Roman Škrabánek, Kolín, ekonom a prezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.