Okamura: Předčasné volby jsou jediným rozumným a demokratickým řešením

17.07.2013 11:01

Hnutí Úsvit je zcela logicky pro to jediné rozumné a demokratické řešení - tedy pro rozpuštění poslanecké sněmovny a vyhlášení nových voleb, které přivedou do sněmovny poslance s novým věrohodným mandátem od voličů.

Okamura: Předčasné volby jsou jediným rozumným a demokratickým řešením
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura

Všechny poslance, kteří mají alespoň kousek cti v těle proto žádáme, aby rozpuštění sněmovny podpořili. Držet se zuby nehty poslaneckých křesel a funkcí do posledního možného okamžiku je zoufalé a hloupé.

Nikdo snad nedoufá, že lidé jako pan Kalousek,  Nečas a jejich souputníci nějakým zázrakem znovu získají důvěru voličů, které tolikrát zradili a podvedli.

Naopak ti slušní poslanci by měli využít síto nových voleb. Díky nim se do sněmovny věřím dostanou méně zprofanovaní politici bez ohledu na politickou stranu a noví zastupitelé mohou v budoucnu své strany očistit a rehabilitovat.

Není lepšího léku na korupčníky a kariéristy, než pobyt strany v bezvýznamné opozici.

Pokud jde o vládu pana Rusnoka - faktem je, že pokud v ní budou lidé podezřelí z korupce a tunelování, pak se pro ni dá hlasovat opravdu jen těžko. Byť uznáváme a tady mi dovolte parafrázovat jednoho současného poslance -  že ať už v ní budě sedět kdokoli - Indián, žid, nebo Čech, tak horší, než vláda vedená panem Kalouskem už být zřejmě nemůže.

Byť víme, že čeští politici umí vždy znovu a znovu negativně překvapit v momentě, kdy si říkáte, že horší už to být nemůže.

To, že nejvyšší soud zrušil stíhání exposlanců ODS neznamená, že ke korupci za veřejné peníze nedošlo. Soud pouze konstatoval, že na půdě Parlamentu je možné páchat zločiny beztrestně.
 
Poslanec Radim Fiala:
V průběhu dnešního jednání podpořím návrh na zkrácení volebního období .Jde jednoznačně o jediný způsob řešení  dnešní politické krize,který obnovuje důvěru občanů v demokracii.Podpořím tedy kroky k předčasným volbám.V souladu s projevem prezidenta republiky považuji vládu Jiřího Rusnoka za vládu jejimž  hlavním cílem má být příprava předčasných  voleb.Chci vyzvat všechny politické síly ve sněmovně, aby dali příležitost občanům  projevit politickou vůli a podpořily předčasné volby.Pokud se tak stane, je hlasování o důvěře vlády Jiřího Rusnoka jen formální akt.Pokud návrh na zkrácení volebního období  a předčasné volby neprojde,odpovědnost za další působení   vlády  s důvěrou či v demisi padá na politické strany které předčasné volby s egoistických důvodů odmítnou.Osobně nepodpořím vyslovení důvěry pro vládu J.Rusnoka. Zároveň nechci být součástí falešné hry politických stran které odmítají  předčasné volby.V této falešné hře nejde o obranu demokracie,nýbrž o   pragmatizmus pod heslem každý den dobrý, v situaci, kdy zradou volebního programu tyto strany opustili voliči.Proto při hlasování  o důvěře vládě opustím sněmovnu.Případné další kroky a návrhy vlády J. Rusnoka  budu posuzovat případ od případu.Zásadním hlediskem bude prospěšnost těchto kroků pro českou republiku.Odmítám tvrzení že prezident ohrozil demokracii a nepodpořím případný účelový návrh na omezení pravomocí prezidenta.V této souvislosti považuji za skandální vystoupení europoslanců Karase a Broka,kteří chtějí prověřit zda jmenování české vlády neodporuje unijním principům.Česká republika je stále ještě  stát s vlastní ústavou Nejsme provincie EU a tito páni by měli tlumit projevy ,které byly vlastní protektorům, nebo členům Brežněvova politbyra.  Je však nutné říct ,že dosavadní průběh politické krize,vzájemná skandalizace,odmítání voleb,personální spekulace kolem vlády,náhlá oddlužení jejich členů je pokračováním devastace české politiky v očích občanů.Jasně se ukazuje že česká politika potřebuje zásadní změny.Změny směrem k přímé demokracii a odpovědnosti politiků.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…