Okamura (SPD): Arogance této vlády přesahuje všechny meze

03.01.2016 13:17

Odvolatelnost politiků nebude, jelikož poslanci ČSSD, hnutí ANO, TOP09 a ODS společně ve Sněmovně ZAMÍTLI můj návrh zákona o zavedení přímé volby a odvolatelnosti starostů, primátorů a hejtmanů. Následně jsem chtěl navrhnout také mechanismus, aby občané mohli odvolávat i poslance a samozřejmě také přímo voleného prezidenta. V případech, kdy poslanci či další politici zásadně porušují předvolební sliby či se jinak zpronevěřili svým slibům.

Okamura (SPD): Arogance této vlády přesahuje všechny meze
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura na besedě s občany v obci Vyšní Lhoty

Arogance této vlády ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL přesahuje všechny meze, jelikož Česká republika je POSLEDNÍ ZEMÍ VE STŘEDNÍ EVROPĚ, která nemá zavedenou přímou volbu a odvolatelnost starostů, primátorů či hejtmanů. Přímá volba a odvolatelnost je zavedena v Německu, v Rakousku, v Polsku, na Slovensku, v Itálii, v Portugalsku, ve Velké Británii, v Řecku, ve Slovinsku, na Kypru, v Rumunsku, v Bulharsku, na Ukrajině, v Makedonii, v Albánii, v USA a v mnoha dalších státech světa.

Podle průzkumu agentur STEM/MARK mezi občany ČR si například přímou volbu starostů a jejich odvolatelnost přeje 86,3% lidí a další údaje z průzkumu říkají, že zavedení přímé volby by zvýšilo účast u voleb až o 10%, jelikož by lidé získali větší přímý vliv na politiku a tím i větší zájem o účast ve volbách. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.