Okamura (SPD): Ať platí ti s ukrajinskou vlajkou na profilu, dí Trump mladší

24.04.2022 10:48 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k financování obnovy Ukrajiny.

Okamura (SPD): Ať platí ti s ukrajinskou vlajkou na profilu, dí Trump mladší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Syn amerického exprezidenta Donald Trump junior zveřejnil řešení, kde vzít stamiliardy dolarů, které pro Ukrajinu žádá od zahraničí ukrajinský prezident Zelenskyj. Peníze by podle Trumpa měli Ukrajině zaslat všichni ti, kteří mají na sociálních sítích připnutou ukrajinskou vlaječku. „Nebo to bylo jen vyjádření virtuálních signálů?“ obrátil se na „vlaječkáře“. A přisadil si i rýpnutí na neblaze známou korupci v ukrajinské veřejné správě: „Jsem si jistý, že pár dolarů z toho půjde skutečně na něco jiného než na zkorumpované vládní úředníky.“ Co si o návrhu Trumpa juniora myslíte Vy? Napište mi do komentářů.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na konferenci Mezinárodního měnového fondu (MMF) a Světové banky oznámil, že jeho země potřebuje do léta až 7 miliard dolarů měsíčně, aby mohla zůstat v chodu. Slova Zelenského pokračovala vyjádřením, že ani to nebude stačit. Přítomným ministrům financí doplnil, že „na obnovu toho všeho“ budou Ukrajinci „později potřebovat stovky miliard dolarů“.

Trump ml. se také veřejně ke svým podporovatelům obrátil s obavou, že se schyluje k americkému zapojení do války. Upozorňoval zejména na některé kandidáty do Kongresu, kteří prohlašují, že je potřeba nad Ukrajinou vytvořit bezletovou zónu. Sarkasticky poznamenal, že jsou to celé čtyři měsíce, co USA už nejsou ve válce, takže někteří jsou už celí natěšení, aby se do ní znovu dostali.

„Ale nebudou to ti nahoře, kdo pošle své děti umřít v Rusku kvůli Ukrajině. Což je stejně nebo ještě zkorumpovanější země než Rusko, pokud to vůbec je možné. Jasně, chápu, Big Pharma (farmaceutický průmysl) byl u koryta dva roky, teď je na řadě Big War (vojensko průmyslový komplex),“ řekl a dodal, že se dotyční kandidáti příliš snaží vypadat tvrdě a málo se starají o dobro Američanů. Což je dle Donalda Trumpa mladšího obecně problém americké politiky a proto v Kongresu nechce republikány, kteří budou bránit současné poměry.

Donald Trump mladší mimo jiné také mluví česky a přes návštěvy u příbuzných své matky zažil ještě komunistické Československo.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…