Okamura (SPD): Babiš něco jiného říká občanům ČR a něco jiného říká v Bruselu

11.09.2021 16:48 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k migraci.

Okamura (SPD): Babiš něco jiného říká občanům ČR a něco jiného říká v Bruselu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Český Jarmark SPD v Hradci Králové. Tomio Okamura mezi občany

Jenom za letošní srpen překročilo hranice mezi Běloruskem a Polskem 3200 nelegálních migrantů a z Afghánistánu chce emigrovat půl milionu lidí. Hnutí SPD vyzývá vládu, aby chránila hranice před imigranty. Polsko vyhlásilo minulý týden na 1 měsíc nouzový stav ve 183 obcích sousedících s hranicemi Běloruska. Je to reakce na důsledky migrace, kde se jedná o meziměsíční nárůst ve stovkách procent. Jenom za letošní srpen překročilo hranice mezi Běloruskem a Polskem 3200 nelegálních migrantů, zpravidla z Afghánistánu. Litva a Lotyšsko v této souvislosti již uzavřela svoje hranice s Běloruskem ostnatým drátem. Je to důsledek skutečnosti, že EU nemá v této věci společný postoj a ochrana vnějších hranic Schengenu ze strany států EU dlouhodobě nefunguje.

Po politickém debaklu a zběsilém úprku vojsk USA a NATO z Afghánistánu, kde moc ve státě přebírá hnutí Tálibán, je tak předpoklad další hrozící migrační vlny do států Evropy, a tedy i do České republiky. Organizace spojených národů (OSN) odhaduje, že Afghánistán chce do konce roku opustit půl miliónu lidí. Hnutí SPD proto vyzývá Vládu ČR, aby ochranou našich vlastních hranic zajistila bezpečnost našich občanů.

Tvrzení premiéra Andreje Babiše (ANO), že do České republiky nepustí ani jednoho migranta, se ukázalo jako lživé, protože již dovezl z Afghánistánu 170 „tlumočníků a dalších spolupracovníků" a na cestě jsou další. Andrej Babiš něco jiného říká občanům České republiky a něco jiného říká v Bruselu.

Europoslankyně za ANO dokonce hlasovaly pro „zajištění bezpečných a legálních cest pro přistěhovalce uprchlíky a žadatele o azyl, kteří chtějí vstoupit do EU" (Dita Charanzová a Martina Dlabajová). Hnutí SPD dlouhodobě odmítá imigrační kvóty a říkáme jasně: Nulová tolerance ilegální imigrace! Česká republika na 1. místě!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.