Okamura (SPD): Denně žasnu nad tím, co unijní mozky dokážou vyplodit

28.03.2023 20:33 | Ze sítí

Projev na semináři Rizika zneužívání osobních zdravotních dat ve světle nové legislativy Evropské unie“, zveřejněný na svém veřejném facebookovém profilu

Okamura (SPD): Denně žasnu nad tím, co unijní mozky dokážou vyplodit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Pokud jde o legislativu Evropské unie, denně žasnu nad tím, co unijní mozky dokážou vyplodit. Pan doktor a další přednášející tu zcela jistě upozorní na možná rizika masivního sběru dat o každém z nás a při jejich sofistikovaném zpracování. Zaujala mě myšlenka pana kolegy Zlínského, že občan musí mít alternativu poskytnutí zdravotní péče, pokud nebude souhlasit s žádným sdílením svých dat na internetu.

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26157 lidí

To je dost aktuální věc. Před nedávnem platilo, že kdo měl dobrovolně datovou schránku jako živnostník, tak měl už nedobrovolně povinnost odevzdávat daňové přiznání elektronicky. Dnes už mají povinně datovku všichni živnostníci, i ti co ji nechtěli, i ti, kteří neumí elektronicky komunikovat, anebo z principu elektronicky komunikovat přes datovky nechtěli.

Už dnes velká část lidí platí elektronicky. O zrušení hotovostních plateb se zatím jen diskutuje, ale pokud to přijde, bude to sice na jedné straně velké zjednodušení práce s penězi, na straně druhé ale zásadní omezení svobody a extrémní nástroj kontroly občanů ze strany státu.

Zdravotní data elektronicky zní fajn, ale opět tu hrozí mnohá obrovská nebezpečí. O to větší, že bankovní data, tedy zda máte na účtě nějakou kačku, si lehce zkontrolujete, ale pokud vám někdo pozmění v chorobopise nějaké indikace, data z vyšetření nebo čísla výsledných diagnóz, to si drtivá většina z nás asi zkontrolovat a prověřit neumí.

Doufejme, že tento proces ohledně zdravotních dat budou mít v rukou slušní lidé a odborníci. Já se rád poučím a přeji nám všem, abychom všechna ta rizika zneužívání osobních zdravotních dat ve zdraví přežili.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…