Okamura (SPD): Doufám, pane Benešíku, že už si nebudete sedět na uších

28.01.2021 16:39

Projev na 81. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 28. ledna 2021 k navrženému programu

Okamura (SPD): Doufám, pane Benešíku, že už si nebudete sedět na uších
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Vážené dámy a pánové,

já zareaguji na poslance KDU-ČSL Ondřeje Benešíka, který tady mluvil ve jménu KDU-ČSL. Ano, my si myslíme, že je důležité mluvit o islámu na českých školách, protože je potřeba říci, že islám je neslučitelný se svobodou a demokracií a myslíme si, že je zcela klíčové říct, že islám je zcela nekompatibilní s naším pojetím svobody a demokracie a buď tady bude islám, nebo tady bude svoboda a demokracie, jedno, nebo druhé, není nic mezi tím. Takže to, že by se mělo o islámu mluvit na školách a správně, to si myslíme, že je samozřejmě nutné, naopak dnes k tomu v tomto smyslu nedochází.

Druhou věcí je, že je potřeba si připomenout názory KDU-ČSL na migranty. Všichni víme, jak paní Šojdrová, poslankyně KDU-ČSL tady tlačila, tlačila natvrdo úplně k přijímání nelegálních migrantů do České republiky ze Sýrie. A my to odmítáme. SPD říká - nulová tolerance jakékoli nelegální migraci, notabene z islámských zemí. A KDU-ČSL to tady natvrdo prosazovalo, všichni to víme, viděla to celá republika. A prosazuje přijímání nelegálních migrantů do České republiky ze Sýrie

Třetí věc - AFD. Už jsem to tady říkal, ale já vím, že vy nemáte ve zvyku mluvit pravdu nebo rychle zapomínáte nebo si sedíte na uších, prostřednictvím pana předsedajícího. Já už jsem tady opakoval, že podmínkou SPD - a prosadili jsme to v naší evropské frakci, jejíž členy jsme byli spolu s Matteem Salvinim a italskou Legou, spolu s Národním sdružením Marine Le Penové, mými přáteli - a otevřeně se k tomu hlásím. Já jsem se seznámil s Matteem, když měl ještě cca 5 % v Itálii, ne jako teď, že má přes 30 %, to už se k němu hlásí mnoho lidí, nebo přes 40 %. Takže já se k tomu hrdě hlásím, že mým osobním přítelem, píšeme si esemesky, je Matteo Salvini, vítěz italských voleb do Evropského parlamentu, a Marine Le Penová z Národního sdružení Francie. A taky Geert Wilders, můj kamarád, se kterým si píšu taky normálně esemesky, voláme si, nejslavnější a neznámější evropský bojovník proti islámu. Ano, jsme přátelé, jsem na to hrdý. Já vím, že to nejsou vaši přátelé, mí ano, je to tak.

A AFD. Bylo to podmínkou přijetí - takže doufám, že už si nebudete sedět na uších, prostřednictvím pana předsedajícího, pane poslanče Benešíku, jsem to tady říkal ve Sněmovně na mikrofon. Když s AFD jsme jednali o tom, aby se stali členem naší frakce, tak já jsem prosadil - a Radim Fiala byl u toho, bylo to několik jednání s předsedou AFD Jörgem Meuthenem, osobních jednání, aby do teze naší frakce, kterou máme uzavřenu, bylo, že se nebude AFD vracet k otázkám minulosti. Oni to projednali a odsouhlasili jsme si to v rámci frakce. Takže my to máme pojištěno. Dbali jsme na to, to vás můžu ubezpečit. Pardon? (Otázka z pléna mimo mikrofon.) Písemně. Ano, máme to písemně. Dbali jsme na to, protože to byla pro nás právě důležitá podmínka. Takže na druhou stranu jsem celkem rád, že vám to můžu zopakovat. A bylo to projednáno před všemi politickými stranami, které jsou členy naší frakce, je to strana z Belgie, jsou to rakouští Svobodní, těch stran je tam řada. Takže jsme na to dbali. A samozřejmě my bráníme aktivně tomu, aby jakýmkoli způsobem bylo toto naše stanovisko narušováno.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Ale protože vy jste vystoupil - a pokaždé, když vystoupí v nějaké osobní rovině někdo z KDU-ČSL, tak já vždycky tady budu znovu a znovu dokola číst, co s tím Sudetoněmeckým landsmanšaftem. Takže pojďte na mikrofon a celý den já vám to tady budu opakovat, jo? A je to jenom na vás. Takže na jaké srazy jezdí KDU-ČSL. Jezdí na srazy Sudetoněmeckého landsmanšaftu, který má nacistické kořeny. Tohoto srazu se účastnili např. předáci KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, předseda, ministr kultury Daniel Herman, který o sudeťácích hovořil jako o v uvozovkách "milých krajanech". Ano, účastnil se i poslanec TOP 09 Daniel Korte a další. A teď si tedy popišme, co je to ten Sudetoněmecký landsmanšaft, kterého se účastní pravidelně představitelé KDU-ČSL, aby to znovu a znovu veřejnost slyšela, znovu a znovu dokola, budu to tady opakovat klidně každý den, je to jenom na vás, jaká bude ta četnost.

Sudetoněmecký landsmanšaft je organizací, kterou založili nacisté, fašisté a němečtí šovinisté. V roce 1949 byl vyhlášen jeden ze základních a dodnes platných dokumentů Sudetoněmeckého landsmanšaftu tzv. Eichstättská adventní deklarace, kde se mj. objevují tyto požadavky - cituji: Naším nezadatelným požadavkem je návrat vlasti v jazykových hranicích z roku 1937. Jde o nastolení udržitelného poměru mezi Německem a jeho západoslovanskými sousedy. Předpokladem pro to by také byla připravenost Čechů a Poláků vrátit vyhnaným Němcům jejich vlast. - To je to, co chtějí nastolit, ten udržitelný poměr. - Všechny tyto úkoly mohou být řešeny pouze v rámci federalistického uspořádání Evropy. - Už chápu, proč vy bojujete za Evropskou unii a proč jste pro Brusel.

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí

Tuto deklaraci, která je jedním ze základních dokumentu Sudetoněmeckého landsmanšaftu, to je ta organizace, na jejíž srazy jezdí vysocí představitelé KDU-ČSL, tak tuto deklaraci podepsali: Becher, někdejší přívrženec Kameradschaftsbundu, člen NSDAP, Walter Brand, člen henleinovského hnutí, Brehm, SS Sturmbannführer, nositel zlatého stranického odznaku NSDAP, Hönig, člen NSDAP, nacistický novinář, Götz, bývalý spolupracovník nacistické tajné služby, člen NSDAP... A na tyto akce a organizace, které jsou spojeny s těmito lidmi, vy jezdíte, poslanci a ministři, předseda KDU-ČSL. Ale budu pokračovat. Dále je to Lemberg, nacista a v roce 1938 člen Sudetoněmeckého freikorpsu, Turnwald, člen NSDAP, spolupracovník SD, Franzel, původně sociální demokrat, za okupace policejní důstojník jednotky podílející se na popravách českých vlastenců v Kobylisích. To je otřesný, na jaký akce vy jste schopni jezdit, KDU-ČSL. To je otřesný úplně. Otřesný!

Zawadil, vysoký funkcionář NSDAP a spolupracovník nacistické tajné služby. Schreiber, bývalý nacista. Preissler, bývalý nacista. Schuetz, člen SdP. Jaksch, sociální demokrat. Reitzner, sociální demokrat. Sladek, duchovní. A součástí jejich, v uvozovkách, milých krajanů, jak vy říkáte v KDU-ČSL, je i organizace WITIKOBUND, která je personálně jasně propojena se Sudetoněmeckým landsmanšaftem. Cituji ze zprávy českého Ministerstva vnitra z roku 2004. Cituji. Pozornost si rovněž zaslouží organizace sudetoněmeckých nacistů WITIKOBUND, který v prostředí landsmanšaftu šíří protičeské názory. Programem organizace je odčinění údajných válečných zločinů spáchaných spojenci na německém národě a dále odstranění lži o německých zločinech včetně takzvané holocaustové kultury, jakožto projevu neněmeckého myšlení. Konec citátu.

No to je přece šílené na jaké akce vy jezdíte, KDU-ČSL. Celostátně se Sudetoněmecký landsmanšaft ustavil 25. ledna 1950 na setkání v Detmoldu, kde bylo přijato druhé základní prohlášení Sudetoněmeckého landsmanšaftu, které opět požadovalo právní nárok na vlast a znovuzískání vlasti. Mezi sedmnácti signatáři se to bývalými funkcionáři NSDAP jenom opět hemžilo. Lodgman, Tins, Staffen, Wollner, Leibl, Schmidt, Schneider, Benatzky, Diewock a další. A podle hnutí SPD by oficiální představitelé našeho státu na taková setkání, v uvozovkách, milých krajanů prostě jezdit neměli, protože jsou to, v uvozovkách, milí krajané s nacistickou minulostí. A vy, lidovci, tam jezdíte pravidelně.

A znovu připomenu, to si myslím, že je takové jedno z nejsrozumitelnějších jmen, a je to právě ten Franzel, je to policejní důstojník, který za okupace byl členem jednotky podílející se na popravách českých vlastenců v Kobylisích. A na takovéto akce, akce takovéto organizace, Sudetoněmeckého landsmanšaftu, která je spojena s takovými lidmi, členové KDU-ČSL opakovaně jezdí. To je šílené.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…