Okamura (SPD): Lidé si přede mnou uplivávali na ulici a byl jsem za zloděje

28.04.2019 18:46

Komentář na facebookovém profilu k jednání České televize

Okamura (SPD): Lidé si přede mnou uplivávali na ulici a byl jsem za zloděje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Další obrovský skandál v ČT. Bývalá redaktorka ČT Alex Mynářová přesně popsala mafiánské praktiky, jak se tvoří reportáže pořadu Reportéři ČT, který vede Marek Wollner: „Když jsem pracovala v ČT, vždycky jsem si myslela, že práce investigativních reportérů je velmi náročná a nebezpečná. Když jsem to zažila na vlastní kůži z druhé strany, změnila jsem názor. Takový investigativní reportér to má náramně jednoduché. Dostane od někoho - třeba neziskové organizace - spis, který má svou reportáží zdramatizovat. Reportér to udělá, okoření nestydatou drzostí, ta nezisková organizace podá trestní oznámení (na toho, kdo měl být cíleně reportáží poškozen) a všichni jsou slavní. To, že v reportáži nesedí skoro nic, vyšetřování pak nic neprokáže a celé to vlastně má sloužit úplně jinému účelu, než je pravda a veřejná služba, je už všem úplně jedno. Viďte, Adélo Paclíková, Vojtěchu Srnko, Davide Ondráčko z Transparency international?“

A já mohu tento doslova zločinný ČT jen potvrdit. Právě pořad Reportéři ČT mě jako první před několika lety osočil, že prý „tuneluji“ hnutí Úsvit. Lidé si přede mnou uplivávali na ulici a byl jsem za zloděje. Následné policejní vyšetřování ale ukázalo, že jsem nic nevytuneloval. Nikdo se mi neomluvil. Cílem všeho bylo pouze to, aby sluníčkáři vyřadili z politiky vlasteneckou stranu a Tomia Okamuru. To se jim ale nepovedlo.

Mimořádně arogantní vedoucí redaktor zmanipulovaných pořadů České televize Reportéři ČT a 168 hodin Marek Wollner navíc před měsícem veřejně označil prezidenta Miloše Zemana slovem „zloser“. Předsedu Senátu Kuberu (ODS) pak označil za „obecního idiota“ a předsedu Sněmovny Vondráčka (ANO) za „pucfleka“. Jsou to sice moji političtí konkurenti, ale proti takovým manýrům se musím prostě lidsky ohradit. Tento lepšolid Wollner se také otevřeně zapojuje do politiky, když nedávno společně s další redaktorkou Norou Fridrichovou veřejně podpořili politickou reklamní kampaň na podporu současné politiky EU. To vše zcela odporuje platnému Kodexu ČT, který vyžaduje nestrannost. Vedení ČT však situaci neřeší, protože je to jedna „parta“. Co si o tom myslíte?

Navíc, ani na opakovanou veřejnou výzvu odmítají tito nejznámější redaktoři České televize Marek Wollner, Nora Fridrichová a Václav Moravec, kteří neustále ve svých pořadech špiní politicky nepohodlné názorové oponenty, zveřejnit své platy, které berou z vašich koncesionářských poplatků, jelikož se proslechlo, že berou každý z nich z vašich peněz v řádu milionů ročně. Je jedno, kolik berou lidé v soukromé televizi, ale pakliže je někdo placen z veřejných peněz jako je ČT, tak by měli občané vědět, co si platí a za kolik. Stejně jako jsou veřejně známé a dohledatelné platy politiků. Ale Wollner, Fridrichová i Moravec to tají. Ví proč. A vedení ČT je v jejich čachrech kryje.

Wollner z pořadu Reportéři ČT je dokonce takový srab, že nechal odstranit ze stránek ČT svůj email, aby mu lidé nepsali, přestože ho platíte. Stejně tak nechal vymazat kontakt na sebe ze stránek ČT Václav Moravec. Napište jim tedy přímo na jejich maily a vyzvěte je také vy: marek.wollner@ceskatelevize.cz , nora.fridrichova@ceskatelevize.cz a vaclav.moravec@ceskatelevize.cz A kdyby jste náhodou chtěli napsat přímo vedení ČT, tak email na generálního ředitele ani na ředitele zpravodajství na stránkách ČT také nenajdete, aby je koncesionáři nemohli obtěžovat!

Přitom právě tito redaktoři, kteří jsou doslova probruselskými aktivisty, neustále žádají transparentnost na ostatních a zároveň lžou ve svých pořadech o nepohodlných oponentech, aby je pošpinili (Otázky Václava Moravce, Reportéři ČT, 168 hodin). A souhlasíte mimo jiné s tím, že ČT začerňuje smlouvy, aby veřejnost nepoznala, komu a za kolik se dávají milionové zakázky na výrobu pořadů? A že kontrola hospodaření ČT je zcela mimo veřejnou kontrolu? Myslím, že občané mají právo vědět, jak se nakládá s jejich penězi, které jsou nuceni platit ČT. Co si o tomto jejich jednání myslíte Vy koncesionáři ČT?

Hnutí SPD dlouhodobě poukazuje na nešvary v ČT, která nedodržuje zákon o vyváženosti vysílání, a hospodaření je netransparentní. Proto jsme neustále terčem jejich pomluv a cenzury. Například Václav Moravec mě již čtyři roky (!!) nepozval do svého pořadu. To znamená, nikoliv že jsem odmítl jeho pozvání, ale on mě ani nepozval. Z ČT se stala další politická strana plná probruselských a protinárodních politických aktivistů. SPD navrhuje zrušení koncesionářských poplatků a změnu ČT na státní příspěvkovou organizaci, jejíž hospodaření bude pod kontrolou Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), což dnes není. A pakliže není ČT vyvážená a manipuluje s informacemi jako dosud, tak vůbec postrádá smysl, aby existovala.

A mimochodem, nepovedený dokument Bratři Okamurové, který měl za úkol mě pomluvit a který je nyní terčem kritiky i od filmových kritiků, byl také financován z peněz ČT, tedy z Vašich peněz. Kdo o tom rozhoduje? A jak? To nikdo z nás neví...

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…