Okamura (SPD): Miliony Čechů upadnou do chudoby

18.10.2021 22:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke zdražování cen energií.

Okamura (SPD): Miliony Čechů upadnou do chudoby
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Tomio Okamura v debatě na Primě

Hlavní vlna zdražování energií má ještě přijít. Postavme se proti Evropské unii, která nám vše zdražuje!

Skupina Bohemia Energy, která byla největším uskupením alternativních dodavatelů energií v Česku, se zhruba 900.000 odběrných míst, oznámila minulý týden ukončení dodávek plynu a elektřiny. Jako důvod uvedla extrémní růst cen energií na trzích. S dodávkami elektřiny a plynu končí i další dodavatelé (Kolibřík energie a A-PLUS energie).

Prudký růst cen energií, tedy plynu, elektřiny, a pohonných hmot má již několik měsíců velký dopad na peněženky našich občanů. Je to dané zejména vysokými cenami na energetické burze, kam se do cen promítají i ceny emisních povolenek EU, se kterými se spekuluje, a také odklon od uhlí či od jádra v rámci tzv. „Zeleného údělu EU“. Hlavní vlna zdražování však podle renomovaných ekonomů teprve přijde.

Hnutí SPD odmítá toto nesmyslné zdražování způsobené EU a Babišovou vládou, která Zelený úděl podporuje. Na vině je však i Rada energetického regulačního úřadu (ERÚ), která je jmenována vládou. ERÚ zpracovává zásady cenové regulace pro každé regulační období tak, aby vytvořil podmínky pro transparentní, předvídatelné a dlouhodobě stabilní prostředí v energetice. ERÚ, který má zajišťovat dohled nad prodejci energií, kterým udělil licenci, měl tak dohled nad jejich činností dělat průběžně a dlouhodobě a evidentně tak nečinil.

Podle SPD by adekvátní řešení současné situace bylo takové, že vláda ANO by měla využít společně s ERÚ všechny nástroje, které povedou jednak k zajištění energií pro naše občany a zároveň také systémová regulační opatření vedoucí ke snížení a stabilizaci cen energií pro koncové uživatele. To znamená v první řadě zásadním způsobem snížit DPH na ceny energií a zároveň odvolat vedení ERÚ.

Hnutí SPD odmítá eko-šílenství EU. Požadujeme odstoupení od systému emisních povolenek, dostavbu Temelína a Dukovan a odstoupení od šíleného plánu EU Zelený úděl (Green Deal), který zničí peněženky českých občanů a naši ekonomiku. Pokud se nebudeme bránit proti tomuto šílenství Bruselu, tak EU zničí naši ekonomiku a miliony českých občanů upadnou do chudoby!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.