Okamura (SPD): Nelegální imigranti a jejich převaděči jsou čím dál agresivnější

09.10.2022 8:39 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke zhoršující se situaci s nelegálními migranty.

Okamura (SPD): Nelegální imigranti a jejich převaděči jsou čím dál agresivnější
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Situace ohledně ilegální imigrace na území ČR se neustále zhoršuje a občané mají strach. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
Česká policie denně zachytí několik stovek imigrantů hlavně z muslimských zemí, což je však pouze špička ledovce. Situace je dokonce horší než v roce 2015, přičemž meziroční nárůst je dokonce 1200 %. Nelegální imigranti a jejich převaděči jsou přitom čím dál agresivnější. Na hranicích se Slovenskem již musela být proti unikajícím vozidlům s imigranty ze strany policie dokonce použita i střelba a dodávka s 29 imigranty bourala minulý týden v Břeclavi po honičce s policií.

Mezi imigranty převažují Syřané, kteří se dosud dlouhodobě zdržovali v Turecku a nyní míří většinou do západní Evropy. České orgány je namísto nevpuštění na naše území a následné deportace často doprovázejí až do Německa a jejich tranzit a pobyt na našem území nedobrovolně platí naši občané. V příhraničních oblastech a na pražském Hlavním nádraží se v této souvislosti výrazně zhoršuje i bezpečnostní situace a naši občané mají oprávněný strach.

Hnutí SPD upozorňovalo ve Sněmovně na hrozící situaci již před několika měsíci, ale Fialova vláda to odmítala řešit. Ministr vnitra Rakušan (STAN) tuto situaci absolutně nezvládá, vláda zareagovala pozdě a ministr vnitra Rakušan zaspal. Němci nám vrací tyto nelegální imigranty zpět a když je předáváme na Slovensko, tak nám je také vrací, přičemž nám chybí kapacity v příhraničních uprchlických zařízeních.

Hnutí SPD požaduje v této souvislosti výrazné finanční a personální posílení policie, nulovou toleranci nelegální migrace, důslednou kontrolu našich státních hranic a dodržování a vynucování migračních pravidel! Problémem je vstřícná migrační politika EU a vlád členských zemí EU, která je lákadlem pro nelegální imigranty z celého světa.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

14:02 Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci a ministru Rakušanovi.