Okamura (SPD): Nenechme se vykořisťovat globalisty

27.03.2023 17:33 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k růstu majetku miliardářů a přesunu daňové zátěže na střední třídu

Okamura (SPD): Nenechme se vykořisťovat globalisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Podle organizace Oxfam od začátku pandemie, tedy za poslední dva roky, jedno procento nejbohatších lidí v populaci mělo na celkovém růstu nového bohatství dvoutřetinový podíl a získalo dvakrát více majetku než zbývajících 99 procent populace.

Celkový majetek všech miliardářů se od roku 2020 zvyšuje v průměru o 2,7 miliardy dolarů denně. Ukazuje se, že současný ekonomicko-politický systém je kombinací toho nejhoršího ze socialismu i kapitalismu, jedná se o kombinaci neomarxismu s neoliberalismem. Tyto dvě ideologie se snoubí v Nový světový řád.

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31382 lidí

Společné jmění 2153 světových miliardářů v roce 2019 bylo vyšší než majetek 4,6 miliardy lidí, uvedla zpráva mezinárodní charitativní organizace Oxfam. V roce 2019 Oxfam uvedl, že 1 % nejbohatších lidí vlastní 50,8 % světového bohatství.

Nadnárodní korporace platí minimální daně a jednají dle principu „privatizace zisků a socializace ztrát“. Čeští pracovníci pracují za pakatel. Čeští pracovníci dostávají jen zhruba třetinu toho, co lidé dostávají v Německu.

Daňová zátěž v současnosti se čím dál více přesouvá na střední třídy, které na jedné straně musí dotovat nadnárodní korporace (které dostávají investiční pobídky, daňové prázdniny a vyhýbají se placení daní) a v jejich prospěch pracující byrokraty, neziskovky a politiky, a na straně druhé straně musí dotovat i vrstvu nepřizpůsobivých parazitů, kteří nepracují a pracovat nechtějí.

Řešením je podle hnutí SPD vyšší zdanění nadnárodních korporací (zisky vzniklé u nás musí v budoucnu zdanit u nás) a podpora českými občany vlastněných firem, které neodvádí svůj zisk do ciziny. Dále je nutné výrazně daňově ulevit pracujícím rodinám s dětmi.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…