Okamura (SPD): Nová vláda Petra Fialy nemá reálné řešení energetické krize

26.12.2021 12:53 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k energetice a nové vládě Petra Fialy.

Okamura (SPD): Nová vláda Petra Fialy nemá reálné řešení energetické krize
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Nová vláda Petra Fialy nemá reálné řešení energetické krize. Požadujeme odstoupení od emisních povolenek i od Green Dealu a dostavení Dukovan a Temelína. Jsme vážně znepokojeni, že Sněmovna minulý týden odmítla po třech hodinách diskusí řečníků s přednostním právem hlasy poslanců SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů a STAN jednat o návrzích zákonů reagujících na rostoucí ceny energií. Při projevech jsme za SPD vyzvali premiéra Petra Fialu (ODS), aby řekl občanům, kdy a jak vyřeší se svou vládou drakonicky rostoucí ceny energií. Naše výzva ale zůstala bez odpovědi.

Je zcela evidentní, že jak bývalá (Babišova), tak nově jmenovaná Fialova vláda, nemají řešení, jak zamezit, aby milióny našich občanů se nestaly obětí energetické chudoby. Nově jmenovaný ministr práce a sociálních věcí Jurečka třeba navrhuje zvýšit v tomto ohledu již tak neadresné sociální dávky.

To hnutí SPD odmítá. Řešením podle SPD je odmítnout Green Deal EU (Zelený úděl) a odstoupit od systému emisních povolenek, který se stal nástrojem spekulantů. Žádáme naléhavě urychlení tendru na dostavbu dalších bloků jaderných elektráren Temelín a Dukovany, což podstatně sníží růst cen energií. Zdražování cen energií bude za současného stavu pokračovat. Na využití jaderné energie ale nepanuje napříč státy EU shoda. SPD jako jediné hnutí zastoupené ve Sněmovně požaduje přijetí zákona o referendu bez nepřijatelných podmínek a výhrad, a to včetně referenda o vystoupení z EU.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice