Okamura (SPD): Piráti nám ukazují svoje vládnutí v praxi a „hezky“ vysávají veřejné peníze

29.04.2019 17:30

Komentář na facebookovém profilu k politice Pirátů

Okamura (SPD): Piráti nám ukazují svoje vládnutí v praxi a „hezky“ vysávají veřejné peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference Evropy národů a svobody za účasti Tomia Okamury, Marine le Pen, Geerta Wilderse a Gerolfa Annemanse

Další skandál! Piráti nám ukazují svoje vládnutí v praxi a „hezky“ vysávají veřejné penězovody a ve velkém zařizují koryta pro své spřízněné osoby. Noví početní poradci pirátského primátora Zdeňka Hřiba stojí Prahu čtvrt milionu měsíčně! Hřib si totiž na úřad přivedl rekordních devět nových poradců. Piráti kážou vodu, ale pijí víno plnými doušky. Druhou možností je, že je pirátský primátor Hřib tak nekompetentní, že se bez tolika "poradců" neobejde. Tak jak tak je to špatně. Hnutí SPD prosazuje hmotnou odpovědnost a odvolatelnost politiků pro případ, kdy se politici zpronevěří svým předvolebním slibům.

Mezi "poradci" je například i analytik Jaroslav Vlk, kterého se Piráti zároveň snažili umístit do dozorčí rady Pražské plynárenské. Se sociálními médii Hřibovi externě radí Tomáš Vovsík, který současně pracuje i pro Piráty.

Ve výčtu poradců sice jakoby chybí bývalý místopředseda Pirátů, jihomoravský zastupitel a člen dozorčích rad Brněnských komunikací a pražského dopravního podniku Ivo Vašíček, který má ale také smlouvu s Hřibem na poradenské služby. Za poslední čtyři měsíce na nich inkasoval 90 tisíc korun a jedná se o jeho hlavní pracovní činnost.

Vzpomínáte, jak Piráti před volbami říkali: „Pusťte nás na ně!“? Jejich voliči se mylně domnívali, že tím mysleli: „Pusťte nás na zkorumpované politiky“. Nyní vidíme, že tím Piráti mysleli: „Pusťte nás taky na koryta.“ Jakmile se stali součástí koalice vládnoucí v Praze, už si pěkně rozdělují dobře placené funkce a koryta. Kážou vodu, ale pijí víno plnými doušky. Hnutí SPD prosazuje hmotnou odpovědnost a odvolatelnost politiků pro případ, kdy se politici zpronevěří svým předvolebním slibům.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…