Okamura (SPD): Po Wollnerovi vyšetřuje Česká televize i Fridrichovou

06.01.2023 21:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k skandálu kolem šéfa publicistiky České televize Marka Wollnera

Okamura (SPD): Po Wollnerovi vyšetřuje Česká televize i Fridrichovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

ČT po Wollnerovi vyšetřuje i Fridrichovou. Wollnera pro podezření ze sexuálního obtěžování kolegyň a Fridrichovou pro chování vůči podřízeným. Udali se prý vzájemně. Tady vidíme chování samozvaných “elit” za veřejné peníze doslova v přímém přenosu…Za tohle platí občané povinně koncesionářské poplatky? Podle mého názoru by měli oba tito zaměstnanci okamžitě odejít z České televize a přestat svými spory poškozovat veřejnoprávní televizi placenou občany.

Marek Wollner byl prozatímně stažen z pozice moderátora Reportérů ČT. Je to správný krok, ale podstatu problému neřeší, jelikož k tomuto chování mělo docházet díky zneužívání jeho pozice šéfredaktora v ČT, takže by měl být stažen v prvé řadě z této vedoucí funkce, kterou podle svědectví bývalých zaměstnankyň zneužíval.

Takto popsala redaktorka ČT Markéta Dobiášová i na základě svědectví kolegyň chování Marka Wollnera z Reportérů ČT: „Zamkl kancl, když jsem psala scénář, strčil mou ruku mezi nohy… Chtěl, abych mňoukala, než mi schválí scénář, sahání na prdel normálka, po vyhrané novinářské ceně u baru: Ty si myslíš, že jsi hvězda? Jsi kýbl hoven!… A tak…“

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Sexuální harašení a bossing Marka Wollnera z ČT? Investigativní novinářka Markéta Dobiášová, které dle jejího vyjádření dramaturg a moderátor pořadu Reportéři ČT Marek Wollner zastavil investigaci kauzy ohledně obviněného politika STAN Petra Hlubučka, se na svém webu Infakta.cz rozepsala o údajných praktikách, se kterými se v redakci Reportérů ČT setkala. Popisuje „politický aktivismus“ i to, jak spolu se svými kolegy prý čelila „šikaně a sexuálnímu harašení“ ze strany Wollnera.

Bývalá reportérka České televize Markéta Dobiášová se v článku vrací i k tomu, jak šéfredaktor reportážní publicistiky ČT Wollner podle ní zastavil reportáž o kauze Lysolaje, na které pracovala společně s Adélou Paclíkovou, poté, co organizovaná skupina kolem bývalého politika STAN Petra Hlubučka údajně zatlačila na Českou televizi, aby zastavila investigaci.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

„Sám Marek mi tvrdí, že generálnímu řediteli ČT volal šéf STAN Vít Rakušan. Dostávám zadání zpracovat jiné téma. S Adélou je nám oběma jasné, že Lysolaje šéfredaktor Wollner už zřejmě nechce,“ napsala Dobiášová.

„Adéla měla stejný názor. Investigaci jsme vzdát nechtěly a ani nevzdaly. Přes pátrání v Lysolajích jsme se dostaly k veliké kauze vyvádění pozemků u pražského metra,“ uvedla Dobiášová, že podobně byly smeteny pod stůl i materiály u kauzy Palmovka.

„V redakci navíc panují dlouhodobě vypjaté vztahy. Bossing, šikana. Víme o ní všichni. Nikdo si však netroufá o tom mluvit nahlas. Názory na způsob vedení redakce, vyjádření redaktorů jsou Markem umlčeny. Končí dehonestací nebo zesměšňováním přede všemi na poradách nebo ve střižně,“ napsala Dobiášová.

Dobiášová zmiňuje, že se jí svěřil i další kolega z Reportérů ČT, že kvůli Marku Wollnerovi skončil u psychiatra. Nakonec musel i on dát ČT výpověď, jinak by jej prý lékař kvůli šéfredaktorovi publicistiky poslal do psychiatrické léčebny. Přináší slova svého kolegy, že podle psychiatra čelí „regulérní šikaně“.

To ale není vše, Dobiášová uvádí, že se ze strany Wollnera kolegyně potýkaly i se „sexuálním harašením“. „Ze slov mého kolegy mrazí. Stejně jako z dalších informací, které se ke mně postupně dostávají. Týkají se i sexuálního harašení šéfredaktora. Dostávám otázky od jedné z žen, zda se týkalo i mě osobně. Potvrzuji. V minulosti několikrát. Vytěsněno,“ dodává bývalá reportérka ČT.

Zveřejnila údajné výpovědi několika kolegyň, které hovoří o tom, že je Wollner obtěžoval: „Tebe taky obtěžoval? No uf, bych řekla, že na tebe si netroufl. Nechápu, že už nespadla klec a někdo nepromluvil, jsou to už zástupy.“ „Mnohokrát zkusil. Zamkl kancl, když jsem psala scénář, strčil mou ruku mezi nohy… Chtěl, abych mňoukala, než mi schválí scénář, sahání na prdel normálka, po vyhrané novinářské ceně u baru: Ty si myslíš, že jsi hvězda? Jsi kýbl hoven!… A tak…“

„Proto se divím, že nikdo ještě veřejně nepromluvil… On je nemocný! Nechápu, že ho už někdo nesundal v této době! Vždyť těch ženskejch bylo, musí mít pěkně staženej zadek. Teď už si po kauze Feri podle mě nedovolí nic.“

„V redakci navíc panují dlouhodobě vypjaté vztahy. Bossing, šikana. Víme o ní všichni. Nikdo si však netroufá o tom mluvit nahlas. Názory na způsob vedení redakce, vyjádření redaktorů jsou Markem umlčeny. Končí dehonestací nebo zesměšňováním přede všemi na poradách nebo ve střižně,“ popisuje Dobiášová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…