Okamura (SPD): Podpora cestovního ruchu je pro stát velmi dobrá investice

24.04.2020 13:27

Komentář na facebookovém profilu k podpoře cestovního ruchu

Okamura (SPD): Podpora cestovního ruchu je pro stát velmi dobrá investice
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Tomio Okamura

Dnes má 250 tisíc pracovníků v cestovním ruchu a v návazných činnostech problém. Jsou z důvodu uzavřených hranic v nouzi a hnutí SPD je podporuje. Vláda na ně zapomíná. Proto jsem tento týden jednal s premiérem Andrejem Babišem a také s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou, která má cestovní ruch v gesci, a tlačím neustále na vládu, aby podpořila pracovníky navázané na cestovní ruch i po ukončení nouzového stavu minimálně do doby než se otevřou hranice. Vláda totiž zapomíná na to, že dokud se neotevřou hranice v Evropě, tak krize v cestovním ruchu nadále potrvá, přestože jinak třeba už bude naše republika zase fungovat.

Proč je podpora důležitá? Jak jsem říkal, v cestovním ruchu v České republice pracuje téměř 250 tisíc lidí a mnozí již přišli o práci a hrozí další masové propouštění. Jde o restaurace, obchody, hrady, zámky, dopravce, průvodce, tlumočníky, hotely, muzea, galerie a jejich dodavatele, obchody a jejich dodavatele, výrobce tradičního českého skla, cestovní kanceláře a agentury a mnoho dalších.

Příjmy z cestovního ruchu se podílí na příjmech státního rozpočtu ze 7 procent, takže je to důležité pro všechny občany, aby se cestovní ruch udržel. Každý dvaadvacátý Čech pracuje v cestovním ruchu. Logicky by tedy měl stát nyní v krizi cestovní ruch podpořit, jelikož to je i pro stát velmi dobrá investice. Premiér Babiš i ministryně Dostálová mi slíbili, že na můj popud projednají možnosti podpory. Zabrat musí také ministryně práce Jana Maláčová. Tak snad se mi to podaří z opozice prosadit. Držte mi palce.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…