Okamura (SPD): Politické neziskovky nic nepřináší a jsou k ničemu

10.11.2019 17:15

Komentář na facebookovém profilu k financování neziskových organizací

Okamura (SPD): Politické neziskovky nic nepřináší a jsou k ničemu
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

No, tak to je něco – ministryně financí Alena Schillerová (ANO) poprvé veřejně přiznala a zároveň tak potvrdila slova SPD, že vláda vlastně vůbec neví, kolik a kam se vyplácí politickým neziskovým organizacím, protože v tom není žádný systém. Prostě vláda a ministerstva jen slepě platí a platí! V rozhovoru pro Parlamentní listy doslova řekla, že „je systém v chaosu a nejde zjistit, kolik neziskovky od koho z veřejných peněz dostávají“! A skandální situace ještě pokračuje – ministryně dále řekla, že vláda vůbec neví, jestli má od neziskových organizací nějaké vyúčtování těchto veřejných peněz, neví, kdo a proč dostává od státu peníze a není kontrola. Jediné, co víme, že jde politickým neziskovkám z veřejných peněz astronomických cca 11 miliard ročně. To uvedl prezident Miloš Zeman.

Tohle říká ministryně financí za hnutí ANO po šesti letech (!!) vládnutí hnutí ANO? Je vláda hnutí ANO, ČSSD a KSČM normální? Vyplácí na jedné straně jen tak miliardy parazitním politickým neziskovkám, a na druhé straně tento týden vláda protlačila ve Sněmovně zákon, kterým zvyšuje od 1.1.2020 daně a v rozpočtu na příští rok zvyšuje opět dávky nepřizpůsobivým!

Připomínám, že první čtyři roky, kdy je ANO u vlády, byl ministrem financí Andrej Babiš. To měl tedy na ministerstvu pěkný bordel! Po přiznání současné ministryně Schillerové se už ani nedivím, že má pan premiér každý rok ve státním rozpočtu takový zmatek a pořád mu to nevychází, takže i na příští rok, stejně jako letos, plánuje další zadlužení republiky, o dalších 40 miliard.

Hnutí SPD nabízí konstruktivní řešení. Navrhujeme ukončit veškeré financování politických neziskových organizací z veřejných peněz. Je to čisté a správné. Podporujeme neziskové organizace, které se například starají o naše staré lidi, o naše děti či o invalidní občany. Ale politické neziskovky nic nepřináší a jsou k ničemu. Na propagaci EU, genderu, imigrace, homosexuality či multikulturalismu, ať si každý sežene peníze ze svého!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…