Okamura (SPD): Potvrzuje se, že Piráti jsou komunistická strana

06.01.2022 14:04 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Pirátské straně.

Okamura (SPD): Potvrzuje se, že Piráti jsou komunistická strana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Opět se potvrzuje, že Piráti jsou komunistická strana. Kandidátka na šéfku Pirátů Jana Michailidu uvedla, že je přesvědčením komunistka. To ovšem zdaleka není jediné přihlášení se Pirátů ke komunismu. Bývalý místopředseda pirátské mládeže Radek Holodňák, který vymyslel její nový genderově neutrální název Mladé pirátstvo, je nadšený marxista. Holodňák dle serveru Expres na svém Facebooku pořádá čtení z knihy Karla Marxe, jejíž nové vydání zařizoval, hlásí se k socialismu a mluví o víře ve vítězství pracujícího lidu. Ani nás to nepřekvapuje, když předseda Pirátů Ivan Bartoš se fotí s vlajkou Antify, která má kořeny v komunistickém stalinistickém hnutí. Vše svědčí tomu, že Piráti jsou neo-komunisté schovaní v liberálním hávu.

„Moje vnitřní přesvědčení je komunistické, ve smyslu původním (demokratickém),“ reagovala Michailidu na dotaz, který jí položil účastník diskuse Lukáš Doležel. Michailidu ho nejprve odkázala na knihu „Marxismus a Bolševismus: Demokracie a diktatura“ od Karla Kautského. „Pokud ti není jasné, co znamená komunismus, doporučuji si přečíst něco o marxismu. (...) Moje přesvědčení o ideálním chodu světa pro všechny okolo se pak dá nazvat liberálně socialistickým,“ uvedla.

Pokud jde o spojení s Piráty, je výrazná členka přesvědčená, že „abolishment (odstranění) duševního vlastnictví je neoddiskutovatelná součást pirátství“. Dodala, že to považuje také za součást jednoho z hlavních pirátských bojů proti kapitalismu.

Moderní hnutí Antifa je odvozeno od skupiny Antifaschistische Aktion (Antifašistická akce) založené v květnu 1932 stalinistickými vůdci Komunistické strany Německa. Skupina byla založena za účelem boje proti fašistům, což je termín, který tato skupina používala k označení všech ostatních pro-kapitalistických politických stran v Německu. Primárním cílem Antifašistické akce bylo zrušení kapitalismu. Skupina měla více než 1 500 zakládajících členů a poté, co se v roce 1933 dostali k moci nacisté, přešla do ilegality. K této Antifě se dle svého vlastního vyjádření hlásá sám Bartoš.
Zdá se, že Piráti jsou neo-komunisté schovaní v liberálním hávu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!