Okamura (SPD): Povinné přerozdělování migrantů je zpátky

20.02.2022 18:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k povinné solidaritě zemí EU při přerozdělování migrantů

Okamura (SPD): Povinné přerozdělování migrantů je zpátky
Foto: Repro PSP
Popisek: Tomio Okamura

Eurokomisařka pro vnitřní věci Ylva Johanssonová řekla, že členské země s tímto přístupem „povinné solidarity“ souhlasí a atmosféra na zasedání byla „velmi pozitivní“! Hnutí SPD vyzvývá vládu Petra Fialy, aby tento plán EU veřejně odmítla!

Kdo nebude chtít, bude platit, plánuje se v Bruselu. Hnutí SPD přerozdělování imigrantů naprosto odmítá. Odmítáme i to, abychom za to Bruselu povinně platili! EU nepomáhá, ale škodí. Čím dříve z ní odejdeme, tím lépe! Vyzýváme vládu Petra Fialy, aby tento návrh jednoznačně odmítla!

Francie a Německo se shodují na nutnosti ukončit dobrovolnost v rámci přerozdělování migrantů do jednotlivých zemí Evropské unie a podporuje to i eurokomisařka pro vnitřní věci Ylva Johansson. Podle návrhu francouzského ministra vnitra Géralda Darmanina by nově přerozdělování uprchlíků nemělo být dobrovolné, ale řídit se „závaznější povinnou solidaritou“. Existovala by pak ovšem i možnost, že země, jež nechtějí migranty přijímat, by se mohly „vykupovat“. Členské země EU by tedy měly na výběr – buď migranty „solidárně“ přijímat, nebo místo toho platit. ParlamentniListy.cz citovaly německou mutace serveru Euractiv.

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí

Nařízení, které by vytvořilo „závaznější solidaritu“ v rámci přerozdělování migrantů mezi unijními státy, si dala za cíl vytvořit Francie. Podle francouzského návrhu by měly státy na výběr, zdali přijmout migranty, nebo zda se raději z přijímání „vyplatí“ a finančně podpoří ty státy, které je budou ochotně přijímat. Solidarita tak dle Francie již „nebude dobrovolná“, ale povinná. Francouzský ministr vnitra přitom dodal, že zejména v otázce přerozdělování migrantů do členských zemí EU „potřebujeme více solidarity“.

Eurokomisařka pro vnitřní věci Ylva Johanssonová míní, že členské země s tímto přístupem „povinné solidarity“ souhlasí a atmosféra na zasedání byla „velmi pozitivní“.

Francouzský návrh na „povinnou solidaritu“ při přijímání migrantů členskými zeměmi úzce podporuje také německá vláda.

Hnutí SPD přerozdělování imigrantů naprosto odmítá. EU nepomáhá, ale škodí. Čím dříve z ní odejdeme, tím lépe! Vyzýváme vládu Petra Fialy, aby tento návrh jednoznačně odmítla!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…