Okamura (SPD): Požadujeme návrat k normálnímu životu

23.06.2021 11:38

Komentář na facebookovém profilu k opatřením proti covidu.

Okamura (SPD): Požadujeme návrat k normálnímu životu
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Vládní opatření okolo covidu jsou nezákonná. Požadujeme návrat k normálnímu životu. Pandemická pohotovost by podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) měla platit minimálně do konce září. Sdělil, že o prázdninách se budou muset nosit v prostředcích MHD opět zdravotnické roušky, aniž by však toto opatření řádně zdůvodnil. Hnutí SPD s postoji ministra nesouhlasí. Návštěvy bazénu anebo restaurace v těchto horkých dnech mají byt odpočinkem, a nikoliv aby občané měli neustále žít ve strachu, zda u sebe mají papír s tím správným razítkem.

Navíc Nejvyšší správní soud označil hned několik protiepidemických opatření ministerstva zdravotnictví za nezákonná, což otevírá cestu k tomu, aby provozovatelé restaurací či obchodů mohli stát žalovat a domáhat se odškodnění. Státu tak nyní hrozí, že podnikatelům bude muset dohromady platit i stovky milionů korun. Za to ponese plnou odpovědnost vláda ANO a ČSSD.

Celou dobu tvrdíme, že je potřeba provádět pouze cílená a nikoliv plošná opatření, a to výhradně na základě zákona o ochraně veřejného zdraví. Požadujeme návrat k normálnímu životu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.