Okamura (SPD): Premiér Babiš vytvořil koalici se sluníčkářskou probruselskou ČSSD

03.08.2019 7:32

Komentář na facebookovém profilu k vládní koalici

Okamura (SPD): Premiér Babiš vytvořil koalici se sluníčkářskou probruselskou ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference Evropy národů a svobody za účasti Tomia Okamury, Marine le Pen, Geerta Wilderse a Gerolfa Annemanse

Znovu se potvrzuje, že skutečnost, že premiér Andrej Babiš vytvořil koalici se sluníčkářskou probruselskou ČSSD, je škodlivá pro Českou republiku. Nejen, že se hádají okolo odvolávání a jmenování ministra kultury, nyní ČSSD dělá potíže okolo rozpočtu. ČSSD prý v návrhu rozpočtu předloženém ministerstvem financí chybí 20 miliard. Kvůli hádkám v koalici hrozí dokonce rozpočtové provizorium a občané nedostanou přislíbené peníze.

Peněz je přitom v rozpočtu dost. Stačí, aby vláda ANO, ČSSD a KSČM přestala platit miliardy politickým neziskovkám, sociální dávky nepřizpůsobivým, dále je třeba stáhnout české vojáky z Afghánistánu a ukončit škodlivou inkluzi ve školství. Či zdanit nadnárodní korporace a stopnout korupční dotační projekty.

Pro hnutí SPD je vláda za účasti promigrační ČSSD, ať už s panem Staňkem, nebo Šmardou, nepřijatelná. Hnutí SPD je připraveno v případě odchodu ministrů ČSSD z vlády jednat o případné podpoře vlády odborníků nominované vítězem voleb, pokud bude taková vláda prosazovat také programové priority SPD. Naším prvním partnerem pro takové jednání by byl prezident republiky, jehož postoj je zásadní. Také respektujeme ústavní pravomoci prezidenta republiky při jmenování a odvolávání ministrů a odmítáme v této věci ústavní či kompetenční žalobu.

Premiér Babiš se domnívá, že účastí ČSSD ve vládě se zalíbí Bruselu a vyhne se pokusu o Majdan. V tom se ale velmi mýlí. Premiér Babiš nese plnou odpovědnost za škody, které vznikají naší zemi účastí ČSSD ve vládě.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…