Okamura (SPD): Psi štěkají a karavana jede dál

28.01.2021 15:45

Projev na 81. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 28. ledna 2021 k navrženému programu

Okamura (SPD): Psi štěkají a karavana jede dál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Vážené dámy a pánové.

Já zareaguji na poslance KDU-ČSL Benešíka, teď si nemohu vzpomenout na vaše křestní jméno. To nevadí. Protože vy (Nesrozumitelné.) na mě nemáte, tak se zoufale snažíte mě "pomluvit" něčím z roku 2008, že jsem prý byl ambasadorem roku multikulturního dialogu. Ono to spočívalo v tom, že jsem byl osloven do poroty Miss dívek, které legálně žijí či studují v České republice. Krásných dívek.

A abych vám udělal radost, tak se přiznám, že jsem byl i v porotě jiné soutěže, světové Miss. A líbilo se mi to. Chápu, že vás, pane Benešíku, asi nikdo nikdy do poroty mezinárodní Miss, či světové Miss neoslovil, ani jste se jí nezúčastnil, protože prostě o vás není zájem, protože proč vy byste měl hodnotit světovou Miss. Vždyť vás ani nikdo v širším kontextu nezná, prostě vás neoslovili. A to, že jako chlap s tím asi máte problém a že vás nikdo neoslovil, není o vás zájem.

Máte pravdu. Omlouvám se. Prostřednictvím pana předsedajícího, ty vaše zoufalé výkřiky proti mojí osobě nemá smysl komentovat. A pakliže budu osloven, abych byl opět v porotě nějaké světové Miss, nebo mezinárodní Miss, rád se samozřejmě zúčastním. A jsem si jistý, že vás tam určitě jako jednoho z porotců nepotkám, protože proč by vás měl někdo oslovovat.

Chtěl bych to shrnout. Hnutí SPD nemá nic proti cizincům, kteří k nám cestují. Já ostatně podnikám v cestovním ruchu. Naše společnost je největším dovozcem japonských turistů do střední Evropy a jsem rád, že díky tomu mají stovky českých občanů práci, že můžu dávat z privátního sektoru práci českým občanům. Vy nedáváte práci podle mého názoru nikomu, kdyžtak mi to vyvraťte. Vy jenom čerpáte z veřejných peněz. Díky našim klientům z naší společnosti mají práci stovky lidí na hradech, na zámcích, průvodci, dopravní firmy, samozřejmě teď v krizi se to přerušilo. Mají práci restaurace, stovky zaměstnanců v restauracích, protože dovážíme ročně do České republiky pětimístná čísla počtu těch turistů. Platíme tady daně, to znamená platíme do rozpočtu České republiky. A jsou to i výrobci tradičního českého skla, kteří jsou dneska v zoufalé situaci, kteří díky nákupům našich klientů mají obraty, a řekne vám to každý, že nakupují nejvíce čínští a japonští turisté. Takže já celý život propaguji Českou republiku v zahraničí z privátních financí. Pracuji s cizinci. Pracuji v mezinárodním prostředí. Jsem ve vedení mezinárodní společnosti od roku 1997. Já se za to nestydím. Je pravda, že je tady řada lidí, které jsme celý život platili z našich daní a kteří nikdy nikoho nezaměstnali, nikdy v podstatě nic v soukromém sektoru ani v takovém rozsahu na mezinárodní úrovni nevybudovali. Takže tahle kritika, tahleta zoufalá kritika, tady ty zoufalé pomluvy lidí, kteří nikdy nedali stovkám lidí práci, z vlastního jenom umí plivat špínu, kritizovat a zoufale možná i - no, nevím, já ty vaše pocity nevím - je to prostě úplně šílený tahleta úroveň téhle diskuse pana Benešíka.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Já jsem chtěl říct ještě k postoji SPD, aby to nebylo překrucováno, my nemáme nic proti tomu, když se někdo přižení, provdá, my nemáme nic proti, když se sem k nám legálně přijede někdo podívat na krásné památky, když tady studuje. My nemáme nic proti tomu, když lidé, kteří mají potenciál přizpůsobit se naší společnosti na pracovní pozice, na které nelze najmout české občany, nejsou k dispozici, tak abychom dočasně zaměstnali tyto lidi a potom, až by samozřejmě stoupla nezaměstnanost a naši lidé by neměli práci, tak samozřejmě je potřeba tato povolení k pobytu ukončit a je potřeba preferovat občany České republiky. To je v pořádku. Nemáme ani nic proti tomu, ostatně to je i moje plánovaná cesta do Afghánistánu. Vy jste byli ve vládě dlouhá léta, ale nikdo z těch dosavadních vlád se nesnažil v podstatě viditelně otevřít exportní možnosti pro české firmy. Afghánci velice dobře znají moje názory na Islám. To jsme si řekli hnedka z kraje a ještě mi dali za pravdu. Naposledy v úterý večer mi znovu afghánský velvyslanec zopakoval, že mi to zopakují v tom Afghánistánu, že se mnou souhlasí, protože oni taky bojují s Tálibánem, bojují proti radikalismu, potřebují podporu v tomto boji proti radikalismu, potřebují stabilizovat podmínky tak, aby byla nižší migrace, aby Afghánci nemigrovali do České republiky, a to jsou ty průsečíky. A hlavně čeští exportéři měli obrovský zájem o tu cestu a sami říkali, že za dvacet let nikdo nedokázal dát dohromady cestu velkých českých exportérů do této země, kde přitom ten stát má k dispozici obrovské peníze na státní úrovni. Ta země je jinak samozřejmě chudá, co se týče životní úrovně obyvatel, a jsou tam velké projekty. To znamená, že já nemám vůbec žádný problém spolupracovat ekonomicky na výhodných záležitostech pro Českou republiku s celým světem, a taky to dělám celý svůj život. Celý svůj život spolupracuji s různými zahraničními partnery a znovu říkám, že jestli budu pozván do nějaké Miss, které se účastní i mezinárodní dívky, tak se toho samozřejmě opět rád klidně zúčastním. Je to příjemný večer a rád na tom samozřejmě budu nějakým způsobem participovat v porotě. To je k tomuhle tomu. Ale vy chodíte někam do roku 2008, ale já bych se skutečně vrátil, a to už bude samostatné video, na které se zase určitě rádo podívá přes sto tisíc lidí a více.

Musíme se vrátit k tomu, proč KDU-ČSL a vaši členové jezdí na sjezdy Sudetoněmeckého landsmanšaftu. A je potřeba si teď před volbami připomenout, že tohoto srazu se účastnili například předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, ministr kultury Daniel Herman, který o sudeťácích hovořil jako o milých krajanech. Mimochodem zúčastnil se toho i poslanec TOP 09 Daniel Korte, nebo exministryně práce a sociálních věcí za ČSSD Marksová Tominová.

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí

No, Sudetoněmecký landsmanšaft, abychom řekli občanům a veřejnosti, čeho se účastníte opakovaně, je organizací, kterou založili nacisté, fašisté a němečtí šovinisté. V roce 1949 byl vyhlášen jeden ze základních a dodnes platných dokumentů Sudetoněmeckého landsmanšaftu, takzvaná Eichstättská adventní deklarace, kde se mimo jiné objevují tyto požadavky. Cituji: "Naším nezadatelným požadavkem je návrat vlasti v jazykových hranicích z roku 1937. Jde o nastolení udržitelného poměru mezi Německem a jeho západoslovanskými sousedy. Předpokladem pro to by také byla připravenost Čechů a Poláků vrátit vyhnaným Němcům jejich vlast. Všechny tyto úkoly mohou být řešeny pouze v rámci federalistického uspořádání Evropy". Konec citátu.

A tuto deklaraci, kam vy proaktivně jezdíte, je to jeden ze základních a dodnes platných dokumentů Sudetoněmeckého landsmanšaftu, podepsali: Becher, někdejší přívrženec Kameradschaftsbundu, člen NSDAP, Walter Brand, člen henleinovského hnutí, Brehm, SS Sturmbannführer, nositel zlatého stranického odznaku NSDAP, Hergl, SS Hauptsturmführer, funkcionář NSDAP, Hönig, člen NSDAP, nacistický novinář. Takže tohleto podepsali, ten dokument, který je jedním ze zakládajících dokumentů Sudetoněmeckého landsmanšaftu, kam jezdí KDU-ČSL. Já to radši zopakuji, abychom neztratili nit, protože ten seznam bude hodně dlouhý. Dále Götz, bývalý spolupracovník nacistické tajné služby, člen NSDAP, Lemberg, nacista a v roce 1938 člen Sudetoněmeckého freikorpsu. Já nehovořím německy, takže se omlouvám za výslovnost. Turnwald, člen NSDAP, spolupracovník SD, Franzel, původně sociální demokrat, za okupace policejní důstojník jednotky podílející se na popravách českých vlastenců v Kobylisích, Zawadil, vysoký funkcionář NSDAP a spolupracovník nacistické tajné služby. Schreiber, bývalý nacista. Preissler, bývalý nacista. Schütz, člen SdP - sudetoněmecká partaj. Jaksch, sociální demokrat. Reitzner, sociální demokrat. Sladek, duchovní. A další.

Takže součástí těch "milých krajanů", jak vy u vás u lidovců říkáte - pane Benešíku, Hermane, Bělobrádku - je i organizace WITIKOBUND. A ta je jasně personálně propojena se Sudetoněmeckým landsmanšaftem. A já ocituji ze zprávy českého Ministerstva vnitra z roku 2004, českého Ministerstva vnitra z roku 2004. Abychom viděli, na jaké akce vy jezdíte.

Cituji: "Pozornost si rovněž zaslouží organizace sudetoněmeckých nacistů WITIKOBUND, který v prostředí landsmanšaftu šíří protičeské názory. Programem organizace je odčinění údajných válečných zločinů spáchaných spojenci na německém národě a dále odstranění lží o německých zločinech, včetně takzvané holocaustové kultury, jakožto projevu neněmeckého myšlení." Konec citátu.

A na akce této organizace Sudetoněmeckého landsmanšaftu, jejíž součástí je organizace WITIKOBUND - a píše to česká správa českého Ministerstva vnitra z roku 2024 -se lidovci jezdí opakovaně účastnit a podporují to. Celostátně - ale pojďme ještě trošku do té historie Sudetoněmeckého landsmanšaftu, abychom se podívali na činnost KDU-ČSL.

Celostátně se Sudetoněmecký landsmanšaft ustavil 25. ledna 1950 na setkání v Detmoldu, kde bylo přijato druhé základní prohlášení Sudetoněmeckého landsmanšaftu, které opět požadovalo právní nárok na vlast a znovuzískání vlasti. Mezi sedmnácti signatáři se to bývalými funkcionáři NSDAP opět jenom hemžilo: Lodgman, Tins, Staffen, Wollner, Leibl, Schmidt, Schneider, Benatzky, Diewock a další.

Podle názoru našeho hnutí SPD by oficiální představitelé našeho státu na taková setkání "milých krajanů" s nacistickou minulostí jezdit neměli. Vy lidovci tam ale, pane Benešíku, jezdíte pravidelně.

Já už to nebudu protahovat, protože je tady mimořádná schůze k jinému tématu. Jenom jsem reagoval na ty zoufalé výkřiky KDU-ČSL, která balancuje preferenčně pod pět procent v mnoha průzkumech. Takže vidím, že se pan Benešík už zase hlásil, že zase bude štěkat, zase bude kopat. Ale víte, my v SPD máme rádi jedno přísloví. Je to dokonce, tuším, staré arabské přísloví. "Psi štěkají a karavana jede dál."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.