Okamura (SPD): Rozhodnutí ČSSD je čistokrevná zbabělost

22.11.2018 14:34

Komentář na facebookovém profilu k postoji ČSSD vůči hlasování o nedůvěře vládě Andreje Babiše

Okamura (SPD): Rozhodnutí ČSSD je čistokrevná zbabělost
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Rozhodnutí ČSSD, že se nezapojí do pátečního hlasování o nedůvěře vládě a odejdou ze sálu, je čistokrevná zbabělost, jelikož pokud není ČSSD schopná hlasovat pro důvěru svojí vlastní vlády, tak by měla vládu okamžitě opustit.

Hnutí SPD konzistentně nabízí reálnou vládní alternativu bez ČSSD – a tou je vytvoření vlády odborníků vybraných vítězem voleb hnutím ANO, která se písemně a s přesným časovým harmonogramem zaváže také k plnění programových bodů hnutí SPD. Je to stabilní varianta pro Českou republiku, která by díky programu SPD přinesla pracujícím a slušným občanům více peněz, bezpečí a spravedlnosti. A vycházíme s faktu, že prezident Miloš Zeman jasně sdělil, že i napotřetí jmenuje premiérem Andreje Babiše.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Hnutí SPD neusiluje o teplá vládní korýtka - SPD chce prosadit náš politický program. A platí, že nebudeme přímo součástí vlády, kde je trestně obviněný premiér. Zároveň vyzýváme policii, aby co nejrychleji došetřila kauzu Čapí hnízdo. Vláda s ČSSD nikdy neměla a nemá naši důvěru. Usilujeme o odchod ČSSD z vlády a chceme ji nahradit programem SPD. Babišova vláda s ČSSD je vládou, která vládne v rozporu se zásadními programovými prioritami hnutí SPD.

Tato vláda navrhuje od příštího roku zvyšování sociálních dávek nepřizpůsobivým, odmítla pomoc lidem v dluhové pasti a naopak navíc pomohla novým zákonem vyděračům, prosazuje navýšení platů politiků, chce vysílat české vojáky do bojových misí v zahraničí, odmítá zákon o referendu včetně referenda o členství ČR v EU, přidávají další peníze politickým neziskovým organizacím na úkor zvyšování důchodů a prosazuje urychlené přijetí Istanbulské úmluvy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích