Okamura (SPD): Splaskly lži o tuneláři Okamurovi...

19.10.2015 10:50

Mnozí z vás se střetli s novou antikampaní proti mně a SPD a s příspěvky v duchu „Okamura hlasoval pro imigranty“. O co se jedná? Poslanci SPD prý nehlasovali pro některé pozměňovací návrhy Úsvitu a dalších stran. Někdo z politických "konkurentů" vzápětí spustil kampaň o Okamurovi, který prý nehlasuje proti imigrantům. Podle všeho je tato kampaň placená a cílená. A nebude poslední, jelikož našemu SPD stoupají preference, takže budeme i nadále terčem takových špinavých pomluv.

Okamura (SPD): Splaskly lži o tuneláři Okamurovi...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Bylo by to směšné a trapné zároveň, kdyby mnozí lidé neznalí věci nezačali brát tyto fámy vážně. Tedy jak se věci ve skutečnosti mají?

1.) Podle antiokamurovského článku se Tomio "postavil proti návrhu, který by ukončil možnost uprchlíků vybrat si, jaké pohlaví má mít osoba, která je vyslýchá."

A nyní skutečnost - poslanci SPD hlasovali podle doporučení policistů - muslim, pokud ho vyslýchá žena, odmítá vypovídat. A to ztěžuje práci policie, která se snaží zjišťovat například odkud uprchlíci přišli nebo zda mezi nimi nejsou osoby podezřelé z terorismu. Pro úspěch šetření je nezbytná spolupráce vyslýchaných a jen hlupák by ji od počátku znemožnil tím, že vyslýchaným, kteří se tváří jako pokojní občané, dá záminku nevypovídat.

2.) Při projednávání zpřísnění kritérií pro vyhoštění, kdy se navrhovalo, aby azyl mohl být odejmut každému, kdo spáchá zločin, namísto pouze pachatelům závažných zločinů, nebyl Okamura dle očekávání radikální. Při hlasování o návrhu se poslanci SPD zdrželi.

A nyní skutečnost - Okamura se pouze zdržel hlasování o předřazení tohoto opět s nikým nepředjednaného návrhu na programu schůze a to, že nehlasoval proti, byl akt milosrdenství, protože ostatní strany, jejichž návrhy čekaly na projednání, zcela logicky takový nápad odmítly. Poslanci SPD ale pro celkový návrh tj. zpřísňující novelu azylového zákona samozřejmě hlasovali.

Okamura a SPD dlouhodobě navrhují systémové řešení a to neudělovat azyl nikomu a to už na základě existující mezinárodní legislativy, která říká, že na azyl má žadatel nárok pouze v první bezpečné zemi, nikoli ekonomický migrant, který přicestuje do ČR dokonce přes řadu zcela bezpečných zemí. A samozřejmě navrhujeme vyhostit každého, kdo nelegálně překročí hranice ČR a nečekat až spáchá nějaký trestný čin.

3.) A nakonec se dočtete "Jako největší zrada však muselo pro Okamurovy věrné fanoušky působit hlasování o peněžité pomoci uprchlíkům propuštěným z detenčních zařízení."

A nyní skutečnost - ano, Okamura byl pro, aby migranti, kteří po vyhoštění mají na opuštění republiky 7 dnů, dostali na cestu 400 Kč a potravinový balíček. Bezproblémový odchod migrantů je něco, na co by pár stovek obětoval každý. Žádat opak, tedy aby se po republice potulovali v nejbližší době stovky a později tisíce hladových arabských mužů a mladíků, kteří nemají na jídlo, ani na cestu pryč, to může jen šílenec.

Hnutí Svoboda a přímá demokracie se začalo pravidelně objevovat v průzkumech voličských preferencí. Nepovažujeme tyto průzkumy za plně objektivní, ale je jasné, že naše podpora mezi lidmi roste. Nejlepším důkazem toho je faktická cenzura České televize a útoky a skandalizace na sociálních sítích. Děláme neúplatnou a zásadovou politiku, která směřuje k podstatě problémů naší země. Naši protivníci nemají argumenty. Místo toho používají lež, manipulaci, cenzuru a korupci. Skandalizace se bude stupňovat. Bude mířit na hnutí i na předsedu Tomia Okamuru.

Splaskly lži o tuneláři Okamurovi. Splaskly lži, že nepřijímáme členy. V módě jsou nyní provokace na téma ,,Okamura ve skutečnosti imigranty podporuje". Tyto provokace mají oklamat veřejnost a voliče. Mají odvést pozornost od podstaty problému. Mají nás vyprovokovat k projevům nenávisti a diskreditovat hnutí. Političtí obchodníci mají zálusk na náš program a naše voliče. Podstatou naší politiky nesmí a nebudou projevy nenávisti k jednotlivcům. Podstatou řešení imigrační krize je obnova suverenity České republiky.

Odmítnutí dnešní podoby evropské integrace a referendum o vystoupení s EU. Imigrace je plán a ne havárie EU. Podstatou obrany svobody je odmítnutí islamizace a prosazení přímé demokracie. Nejsme extrémisté a nehlásáme nenávist, ani rasovou, ani kulturní. Jen důsledně hájíme naši kulturu a náš stát. Máme na to právo a v tom je naše síla.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.