Okamura (SPD): Tady to máte černé na bílém

15.10.2018 21:23

Komentář na facebookovém profilu k hlasování o zmrazení platů ústavních činitelů

Okamura (SPD): Tady to máte černé na bílém
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Ve sněmovním rozpočtovém výboru se hlasovalo o mém návrhu, aby se zamrazily platy všech ústavních činitelů včetně poslanců až do konce roku 2021. A nikdo z poslanců jiných stran náš návrh NEPODPOŘIL. Piráti a hnutí ANO navrhují, aby se platy politiků zvýšily od 1.1.2019 o 10 procent. A ostatní podle všeho podporují současné znění zákona, které by navýšilo platy ještě více.

Poslanci SPD jsou tedy ve Sněmovně zcela osamoceni v tom, že prosazujeme nulové navýšení, jelikož jsme přesvědčeni, že platy politiků není třeba jakkoli zvyšovat. O mém návrhu na zamrazení platů politiků a soudců bude během měsíce hlasovat ještě jednou celá Sněmovna.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Ale již nyní je bohužel jasné, že kvůli hlasům Pirátů, ANO, ČSSD, KSČM, KDU-ČSL, ODS, TOP09 a STAN můj návrh neprojde. Speciálně u Pirátů a hnutí ANO vidíte, jak jinak mluví a jak jinak ve skutečnosti hlasují. Zapamatujte si to.

My v hnutí SPD naopak navrhujeme, aby se ušetřené peníze za zvyšování platů politiků použily na zvýšení nejnižších důchodů a na vyšší podporu zdravotně postižených lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě