Okamura (SPD): Takže nejprve bílý prášek a nyní bílí koně? Primátorka z ODS

25.08.2023 9:01 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k primátorce Brna Markétě Vaňkové.

Okamura (SPD): Takže nejprve bílý prášek a nyní bílí koně? Primátorka z ODS
Foto: Hana Brožková
Popisek: Tomio Okamura

Případné kšeftování s městskými byty ve svůj prospěch je podle mě snad horší než kdyby brala kokain. Takže nejprve bílý prášek a nyní bílí koně? Co přijde s brněnskou primátorkou Vaňkovou z ODS dále? Je z brněnské ODS, tedy domovské organizace premiéra Petra Fialy... Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) podle informací serveru Seznam míní, že v kauze přidělování nebytových prostor v Brně, figuruje primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS). V dokumentu, v němž sdělují obvinění dvěma podezřelým. uvedli, že prostory v domě v ulici Hlinky měly původně sloužit k vybudování bydlení pro Vaňkovou a že její příbuzní sehráli roli bílých koní.

Server píše, že půdní prostory podle detektivů měly posloužit Vaňkové, i když je vedení radnice Brno-střed obsazené jejími spolustraníky z ODS přikleplo oficiálně příbuzným. V roce 2012 byla jedna půda přidělena švagrovi primátorky Ondřeji Vaňkovi a druhá pak jeho přítelkyni. V radě, která o přidělení půdních prostor příbuzným rozhodla, v té době zasedala i Markéta Vaňková. Pod přidělením bytů je podpis tehdejšího starosty Libora Šťástky. Ten policistům u výslechu tvrdil, že nevěděl, že podepisuje pronájem pro příbuzné své radní. Příbuzní Vaňkové později podle serveru radnici požádali, aby jim přidělené půdní prostory byly přepsány na jiný pár. Policie podle serveru mínila, že to byly jen nastrčené osoby.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

ODS je známá strana mafiánů a gaunerů, nevím čemu se kdo diví, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAion2 , 25.08.2023 9:22:51
každý člen ODS si chce ještě něco málo nakrást, i když takový vejvar jako 90. letech to už není a nebude. Co třeba takový plešatý tlučhuba Ondřej Šimíček (ODS), který má potřebu se neustále vymezovat proti opozici, kam asi zalezl, proč tu kauzu už neřeší?

|  5 |  0

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…