Okamura (SPD): Už dlouho vyhlašujeme daňové moratorium

05.12.2018 14:57

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 5. prosince 2018 ke změně vládního návrhu zákona o dani z přidané hodnoty.

Okamura (SPD): Už dlouho vyhlašujeme daňové moratorium
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Vážené dámy a pánové, skutečně se musím vyjádřit, protože to, co tady jménem hnutí ANO říká pan poslanec Bláha, tak to mi připadá opravdu jako teatrální vložka, protože my jako SPD přece navrhujeme dlouho tzv. daňové moratorium, aby minimálně na jedno volební období se neměnily daňové zákony, aby skutečně živnostníci i podnikatelé si mohli udělat podnikatelské plány, aby všichni věděli své výhledy ekonomické, aby k těm změnám nedocházelo.

Ale přece hnutí ANO tady dělá přesný opak celou dobu. A to ze dvou pohledů. Za prvé, když jsme naše návrhy předkládali a chtěli jsme si sednout s ostatními k jednomu stolu, tak byly odmítnuty, a není to jenom problém hnutí ANO, ale je to problém jiných stran, protože tady se sněmovna tak rozdělila ideologicky, že se říká, že ten s tím ne a tamten ano, a nechtějí si sedat ke stolu různí lidé. Tady je to tak rozpolceno, že většina politických stran upřednostnila ideologii nebo nějaké své osobní antipatie, než aby pracovali pro občany. To je jeden problém. Určitě bychom si měli sáhnout sám do svědomí.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Druhá věc je, že tady pan Bláha mluví o něčem, co hnutí ANO samo přeci nedodržuje. Tak se podívejme, třeba zákon o EET. Vždyť vy jste ho navrhli a zároveň ho hnedka sami novelizujete. A hnedka přidáváte další. A děláte změny. To znamená, vy sami nastavujete to prostředí přeci tak, a nechci říkat o tom, že my jsme zákon o EET nechtěli a prosazovali jsme stejně jako v Německu daňový paušál, pro živnostníky je to jednodušší, ale teď chci mluvit o téhle věci. Takže vy tady vykládáte něco - já jsem se radši zeptal, jestli to náhodou neběží v přímém přenosu v České televizi, že tady je nějaká takováhle trošku vložka, aby to asi viděl divák. Zjistil jsem, že ne. Tak asi to myslíte opravdu upřímně. Ale přeci není možné, když vy sami novelizujete zákony, které jste před krátkou dobou navrhli, tak to svědčí buď o nekvalitě, nebo přesně o opačné věci, než tady říkáte. Proto my rádi si sedneme k jednomu stolu, pojďme na tom pracovat. Ale musí to být skutečně vzájemné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny