Okamura (SPD): Vláda chce sebrat pojišťovnám 14 miliard

18.03.2022 8:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k opatření vlády.

Okamura (SPD): Vláda chce sebrat pojišťovnám 14 miliard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura řeční ve sněmovně

Tak s tímto SPD zásadně nesouhlasí! Vláda Petra Fialy se rozhodla zhoršovat dostupnost zdravotní péče pro naše občany a vzít zdravotním pojišťovnám 14 miliard korun. Přitom již nyní je v mnoha ohledech zdravotní péče pro naše občany obtížně dostupná např. stomatologie, chybí personál atd. Navíc je situace napjatá i v souvislosti se statisíci uprchlíky, kteří zdarma využívají zdravotní péči a další veřejné služby.

Vláda předložila do Sněmovny zákon, kterým zmrazí platby za státní pojištěnce do systému veřejného zdravotního pojištění, takže zdravotní pojišťovny letos dostanou o 14 miliard korun méně.

Poslanci SPD budou tento zákon ve Sněmovně obstruovat, jelikož zásadně nesouhlasíme se zhoršováním dostupnosti zdravotní péče pro naše občany. Podle názoru SPD je nutné ve státním rozpočtu škrtat na platbách nepřizpůsobivým, solárním baronům, politickým neziskovkám či na předražených zakázkách. Nikoliv na zdravotní péči pro lidi. Na úkor zdravotní péče pro naše občany Fialova vláda navyšuje ve státním rozpočtu platby Úřadu vlády na byrokratický aparát pro nově vytvořené tři ministry a zvyšuje odvody peněz do EU.

Souhlasíte se mnou? A co si myslíte o vládě Petra Fialy vy? Napište mi do komentářů. Přeji hezký den

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky