Okamura (SPD): Vláda hnutí ANO a ČSSD vehnala lidi do pasti

15.10.2021 15:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vlivu programu Green Deal na naši ekonomiku

Okamura (SPD): Vláda hnutí ANO a ČSSD vehnala lidi do pasti
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Premiér Babiš vloni chybně a servilně odsouhlasil šílený a nerealistický plán s názvem Zelený úděl EU (Green deal) a poklekl před diktátem EU. A teď, když kvůli tomu již někteří lidé nemají na elektřinu, tak pro ně vláda ústy ministra Havlíčka (ANO) chystá kompenzaci formou tzv. energožebračenek. Během krátké doby ale nebudou mít na zaplacení energií ani středně příjmové skupiny obyvatel, jelikož energie bude kvůli šílené extrémní zelené ideologii zdražovat o stovky procent. Již se to projevuje i na zdražení potravin a dalšího zboží. Musíme odmítnout diktát EU a ignorovat systém povolenek.

Energetický regulační úřad by měl udržet podle nás cenu elektřiny na nízké úrovni. ČEZ by měl vyrábět elektřinu především pro naši zemi a teprve potom vyvážet. Musíme dostavět jaderné elektrárny, jinak nemáme šanci zachovat naši energetickou bezpečnost a soběstačnost.

V rámci Zeleného údělu mají být do roku 2035 zakázána auta se spalovacími motory. Na elektroauta ale lidé nebudou mít peníze, protože jsou drahá. Jak se bude dostávat táta od rodiny na českém venkově do práce? Navíc, i kdyby se všechna současná auta v ČR vyměnila v za elektromobily, tak na jejich dobíjení potřebujeme mít kapacitně minimálně ještě dalšího jeden a půl Temelína. Takže je to utopie. Je potřeba odmítnout Zelený úděl EU, který zlikviduje peněženky našich občanů a náš průmysl. Staneme se definitivně ekonomickou i politickou kolonií Západu.

Anketa

Chcete Andreje Babiše za příštího prezidenta?

68%
20%
hlasovalo: 45518 lidí

A na rovinu říkám, že pro odmítnutí Zeleného údělu je nutné vystoupit EU. Jiná varianta není. K čemu ale bude lidem EU, kdy nebudou mít ani na základní životní potřeby? Hnutí SPD prosazuje rozumnou ochranu životního prostředí, nikoliv však na základě termínů nadiktovaných z EU, ale na základě reálných potřeb našich občanů a naší ekonomiky.

Evropská unie a zelení šílenci včetně ANO, koalic Pirátů-STAN a SPOLU podporují plán EU tzv. Zelený úděl (Green deal), který lidem brutálně zdraží elektřinu a všechno zboží. Chovají se jako Zelení Khmerové. Mohou ekonomiku úplně zničit a způsobil black-out. Odmítám tuto cestu do pravěku! Musíme dostavět Dukovany a Temelín také z důvodu, aby se zamezilo vlivu velmocí, a bylo by nejlepší, aby co největší část těchto jaderných elektráren dostavily české firmy.

Pokud jde o uhlí, tak jeho používání lze omezovat jen velmi pozvolně, aby nebyly ohroženy dodávky elektřiny a tepla. Nesmíme dopadnout jako Velká Británie, která se kvůli zelené energetice bojí, zda nebude mít výpadek elektřiny. Nebo jako Švédsko, kde nemají již dostatek energie a výrobní závody tam z toho důvodu nechtějí rozvíjet průmysl, což negativně ovlivňuje tamější ekonomiku. A ČEZ jako firma pod kontrolou státu musí dodávat především levnou energii pro české domácnosti a české firmy.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce