Okamura (SPD): Vláda neřeší zdražování pohonných hmot

08.03.2022 17:28 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke zdražování pohonných hmot.

Okamura (SPD): Vláda neřeší zdražování pohonných hmot
Foto: Hans Štembera
Popisek: „Přerušil jste vystoupení, to je v rozporu s jednacím řádem, nejsou tu vaši ministři. Je to vaše vina! pokračoval Okamura

Dnešní aktuality 8.3.2022 - Vláda neřeší zdražování pohonných hmot. Vyzýváme vládu, aby zajistila jejich zlevnění. Ceny pohonných hmot stouply zatím v důsledku obchodních spekulací jenom za poslední týden na některých místech na 50 korun na litr z předcházejících 35 korun a budou se dále zvyšovat i v důsledku realizace Green dealu EU (Zelený úděl). Zatímco se vláda Petra Fialy nevzchopila k žádné užitečné akci, Polsko snížilo od začátku února DPH z pohonných hmot z 23 na 8 procent a Maďarsko stanovilo maximální možnou cenu zhruba na 33 korun za litr. Stejně tak česká vláda neřeší, na rozdíl od vlád ostatních zemí v rámci V4, drahé ceny energií, potravin a bydlení. Na nečinnost vlády doslova doplácí ze svých peněženek všichni naši občané.

Před volbami tvrdily opakovaně strany koalice „SPOLU" (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů a STAN, že jsou na vládnutí připraveny. Potvrzuje se, že to byly pouze lživé sliby voličům. Vyzýváme současnou vládu, aby začala tyto věci, které pálí naše občany, konečně řešit. Je to její povinnost vůči občanům. Vláda ČR má k dispozici regulační nástroje podobně jako Polsko anebo Maďarsko, ale nekoná. Vláda Petra Fialy (ODS) není schopna řídit stát a nechá se pouze vléci sledem událostí, na které reaguje pozdě, špatně anebo vůbec, a proto by měla podat demisi. To je názor SPD.

Vláda Petra Fialy není schopna řešit extrémní zdražování energií. Odmítáme Green Deal EU a emisní povolenky. Znovu se potvrzuje, že vláda není schopna řešit rostoucí inflaci a drakonicky rostoucí ceny energií, pohonných hmot i zdražování potravin a bydlení pro naše občany a firmy. Cena plynu na burze překonala minulý týden 200 euro za megawatthodinu (MWh), přitom před rokem stála 1 MWh celkem 17 euro. Současná koaliční vláda „SPOLU" (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů a STAN opožděně až nyní hovoří o potřebě změn v energetické koncepci a potřebě navyšování kapacity a naplnění zásobníků plynu pro doby výpadků při očekávané energetické krizi. Česká Fialova vláda jako jediná země v rámci V4 dosud nepředstavila ani nerealizovala žádný plán slevnění cen energií, potravin či pohonných hmot pro občany. Odmítáme nerealistický  plán Green Deal (Zelený úděl) prosazovaný EU. Stamiliardové prostředky je nyní nutné věnovat na posílení naší energetické soběstačnosti a bezpečnosti. Je velkým štěstím, že je pouze mírná zima a občané v rodinných domech a na vesnicích mají stále možnost přitápět si kamny na tuhá paliva. Jasně odmítáme systém obchodování s emisními povolenkami prosazený v EU, který tlačí ceny energií nahoru. Česká republika musí odstoupit od obchodování s energiemi na energetické burze v Lipsku.

Mimochodem, premiér Petr Fiala (ODS) minulý týden v průběhu interpelací ve Sněmovně řekl, že v případě jaderného výbuchu máme na našem území k dispozici pouhých cca 6 tisíc bunkrů pro 250 tisíc obyvatel. Již ale neřekl, že z nich je plně funkčních pouze 1300. Je evidentní, že stát není na krize všeobecně připraven a dochází tak na naše slova.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!