Okamura (SPD): Vyhrožovat zabitím prezidentovi je podle soudu v pořádku

03.03.2020 9:31

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí soudu stran Martina Langa z ODS a jeho vyjádření k prezidentovi republiky

Okamura (SPD): Vyhrožovat zabitím prezidentovi je podle soudu v pořádku
Foto: Repro ČT24
Popisek: Brífink poslanců SPD k jednání sněmovny

Vyhrožovat zabitím prezidentovi je podle soudu v pořádku!???? Obvodní soud pro Prahu 8 zastavil trestní řízení proti bývalému radnímu Jesenice u Prahy Martinu Langovi (ODS), který na Facebooku o prezidentovi Zemanovi napsal, že „Zemana je nutné podřezat jako svini” a “Debilní senilní bolševik Zeman se rozhodl zákon podepsat a je třeba ho zabít též. Ideálně takovou zrůdu podřezat, jako přestárlou svini a nechat vykrvit a poté spálit.“ Takže podle soudců je normální vyhrožovat lidem smrtí či jim sprostě nadávat? Zřejmě ano, ale jen když se jedná o výhružky a nadávání Zemanovi či Okamurovi, jelikož mají nepohodlné názory. Čeští soudci rozhodují opravdu velmi podivně, zvláště když se jedná o někoho, s kým názorově nesouhlasí. Přitom si neuvědomují, že soudci ve své nenávisti takovými rozsudky jen podněcují k hrubostem, vulgaritám a násilnostem mezi lidmi. A to je velmi špatně, ať se jedná o kohokoliv. Státní zastupitelství s postupem soudu nesouhlasí a podalo proti rozhodnutí stížnost.

Hnutí SPD navrhuje konstruktivní řešení. Prosazujeme časově omezený mandát soudců na pět let s možností obhajoby mandátu a jejich přímou hmotnou odpovědnost za chybné rozsudky, kterými způsobí lidem škodu. To zvýší jejich odpovědnost a také rychlost. Dnes jsou soudci v podstatě nepostižitelní nadlidé bez přímé odpovědnosti a s monstrózními platy. A co si o českých soudech myslíte Vy? Rozhodují spravedlivě nebo ne? Jaké máte zkušenosti? Napište mi do komentářů.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice