Okamura (SPD): Výzva k ústavní stížnosti proti povinnému covid očkování

04.01.2022 21:41 | Ze sítí

Oznámení na facebookovém profilu o zveřejnění výzvy k ústavní stížnosti proti povinnému covid očkování a vzoru dopisu ombudsmanovi

Okamura (SPD): Výzva k ústavní stížnosti proti povinnému covid očkování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

SPD dnes zveřejnilo výzvu občanům k ústavní stížnosti proti povinnému covid očkování. Hnutí SPD dnes zveřejnilo vzor dopisu ombudsmanovi k podání ústavní stížnosti na zrušení vládní vyhlášky o zavedení povinného covid očkování, který si občané mohou zdarma stáhnout na našem webu.

Důvodem je, že jsem se včera telefonicky spojil s ombudsmanem Stanislavem Křečkem s dotazem, za jakých podmínek by Úřad ombudsmana mohl podat ústavní stížnosti proti vyhlášce proti povinnému covid očkování. Ombudsman mi sdělil, že v případě že by jeho Úřad dostal větší množství stížností od občanů v této věci, tak by podání stížnosti zvážil.

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje dobrovolnost očkování a nesouhlasíme s vládní vyhláškou o povinném covid očkování pro vybrané profesní skupiny a občany 60+. Již v prosinci podalo SPD podnět k ombudsmanovi s žádostí o podání ústavní stížnosti. Ústavní stížnost v této věci může podle zákona podat 25 poslanců nebo 10 senátorů nebo ombudsman nebo vláda. SPD vyzvalo poslance ostatních stran, zdali by nedodali chybějících 5 podpisů poslanců (jelikož SPD má pouze 20 poslanců), ale žádný jiný poslanecký klub se k výzvě nepřipojil. Proto se nyní obracíme s žádostí na ombudsmana.

Vzor dopisu najdete ZDE.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.