Okamura (SPD): Vzdejme úctu všem, kteří padli v boji proti nacismu

07.05.2019 17:22

Komentář na facebookovém profilu k oslavám výročí osvobození

Okamura (SPD): Vzdejme úctu všem, kteří padli v boji proti nacismu
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

V souvislosti s osvobozením Československa od nacismu se nám bohužel vrací zvyklost z dob totality, kdy se vyzdvihuje pouze jedna armáda, která naši zemi osvobodila, a ostatní armády oficiální státní moc cíleně opomíjí. Za komunistů jsme si nemohli připomínat, že Plzeň a část západních Čech osvobodila americká armáda. Teď se to totálně převrátilo a nesmí se zase pomalu připomínat, že drtivou většinu našeho území osvobodila armáda sovětská, která přinesla i největší oběti na životech. Toto překrucování historie hnutí SPD odmítá. Vypadá to tak, že z područí Varšavské smlouvy a SSSR jsme se nyní dostali do područí NATO a USA. My se v SPD domníváme, že je třeba vzdávat úctu všem těm, kteří padli během osvobozování naší vlasti, ale je nutné současně činit tak vyváženě.

Je jasným faktem, že největší část našeho území osvobodila armáda sovětská a že tato armáda měla zdaleka i největší ztráty. Je třeba znovu připomenout zapomínané oběti 140 000 vojáků tehdejší sovětské armády a 33 000 vojáků rumunské armády. Armáda USA měla ztráty na životech 116 vojáků. Bylo to dáno i tím, že zatímco na východní frontě vedli Němci vyhlazovací rasovou válku proti „slovanským podlidem“ a proti „bolševismu“, na západní frontě se vedla válka jinak, protože Němci bojovali proti jiným germánským národům a věděli, že západní spojenci se k nim jako k zajatcům budou chovat mnohem lépe – to platilo i recipročně. Němečtí vojáci se vždy radši chtěli dostat do zajetí Američanů, Francouzů či Britů. Někteří nacisté na konci války dokonce doufali, že by se západními mocnostmi uzavřeli mír a společně by se obrátili proti Sovětskému svazu.

Vzdejme úctu všem, kteří padli v boji proti nacismu a osvobodili naši vlast před Německem bez ohledu na politické hry novodobých totalitářů!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…