Okamura (SPD): Zisky korporací jsou vytvořeny na základě nízkých mezd našich lidí

30.07.2018 7:31

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu návrhu státního rozpočtu

Okamura (SPD): Zisky korporací jsou vytvořeny na základě nízkých mezd našich lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Vláda ANO, ČSSD a KSČM zahájila jednání o podobě státního rozpočtu na rok 2019 za účasti prezidenta republiky Miloše Zemana. Hnutí SPD nesouhlasí s předkládaným vládním návrhem, který počítá s celkovým deficitem 50 miliard korun v rámci rozpočtu.

V době ekonomického růstu je potřeba mít rozpočet vyrovnaný, popřípadě přebytkový s důrazem zejména na růst starobních a invalidních důchodů, podporu pracujících rodin s dětmi, investice do infrastruktury, dostupného zdravotnictví a zkvalitnění školství. Je také potřeba zásadním způsobem snížit výdaje na dotace do neziskového sektoru. Hnutí SPD má rovněž zásadní výhrady k neustále rostoucímu veřejnému dluhu České republiky, který je aktuálně ve výši 1,74 biliónu Kč a jenom za poslední rok vzrostl o 90 miliard korun.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Hnutí SPD má programově připraveny vlastní návrhy změn hospodářské politiky státu, které by zastavily tento negativní trend. Jedním z opatření je návrh zákona, jenž by ukládal nadnárodním korporacím reinvestovat podstatnou část svých zisků zpět do České republiky, a nikoliv pouze vyvádět zisky a dividendy do svých mateřských zemí.

Z České republiky se ročně vyvádí hodnota 5 až 7 % HDP. Vysoce to převyšuje hodnotu takzvaných dotací Evropské unie, které dostáváme. Jde o bezprecedentní, téměř koloniální, pozici naší země. Tyto zisky korporací jsou vytvořeny na základě nízkých mezd našich lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče