Okamura (SPD): Zvolení Stanislava Křečka je politické vítězství vlastenců

02.03.2020 7:33

Komentář na facebookovém profilu k úřadu ombudsmana

Okamura (SPD): Zvolení Stanislava Křečka je politické vítězství vlastenců
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Nepodpoříme zrušení úřadu ombudsmana – zvolení Stanislava Křečka je politické vítězství vlastenců. Demokratická volba Stanislava Křečka ombudsmanem je od počátku provázena vytvářením nenávistné atmosféry. Toto se dále stupňuje od doby, kdy minulý týden Tomio Okamura (z pozice místopředsedy Poslanecké sněmovny) přijal jeho slib a zároveň jej uvedl do funkce. Hnutí SPD Stanislava Křečka od samého počátku volby ombudsmana podporovalo a poslanci jej v demokratické tajné volbě zvolili.

Jsme přesvědčeni, že nyní úřad ombudsmana nebude podporovat islámské zahalování, islamizaci naší země, nepřizpůsobivé či masovou imigraci a že veřejný ochránce práv bude hájit prioritně slušné lidi, kteří chtějí pracovat. Je potřeba, aby tento úřad hájil především zájmy našich slušných a obyčejných lidí a nikoliv být další ze sluníčkářských politických neziskovek.

V této souvislosti odmítá hnutí SPD návrh zákona na zrušení úřadu veřejného ochránce práv, který podali oba poslanci Trikolóry. Jde o zásadní politickou chybu, která by znehodnotila významné politické vítězství vlastenců, kteří prosadili Stanislava Křečka do vedení tohoto úřadu. Navíc, úřad ombudsmana je dnes jediným místem, kam se mohou zdarma obrátit slušní a pracující občané, které postihla ze strany státu nespravedlnost a nevymahatelnost práva. Kam by se tedy měli podle Trikolóry slušní a pracující lidé v případě nespravedlností ze strany státu obrátit? Na nefunkční soudy, které trvají deset let a stojí horentní sumy na advokátech a na poplatcích?

Problémem úřadu bylo vedení minulé ombudsmanky Šabatové, nikoliv existence úřadu samotného. V situaci, kdy v České republice nefunguje soudnictví, by zrušení úřadu ombudsmana pouze prohloubilo nevymahatelnost spravedlnosti.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).