Okamura: Situace je vážná, jsme ve válce, další a další útoky se už teď plánují a bude jich víc a víc

16.04.2016 11:58

Tomio Okamura vystoupí na konferenci s Marine Le Pen

Okamura: Situace je vážná, jsme ve válce, další a další útoky se už teď plánují a bude jich víc a víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Tomio Okamura se o tomto víkendu (16.-17.dubna) zúčastní konference frakce Evropského parlamentu MENF (Evropa národů a svobody) v Bukurešti, kde vystoupí se svým projevem. Hnutí SPD je jediným členem této frakce za Českou republiku. Na konferenci vystoupí také předsedkyně francouzské Národní fronty Marine Le Pen, Marcel De Graaff z holandské Strany pro svobodu Geerta Wilderse, místopředseda frakce MENF Edouard Ferrand, generální sekretář frakce MENF Ludovic de Danne, místopředseda Ligy severu Riccardo Molinari a další.

Hlavními tématy konference je otázka migrace v Evropě, bezpečnost jejích obyvatel, zaměstnanost v Evropské unii a ekonomická situace v Evropě.

Tomio Okamura vystoupí na konferenci s tímto projevem:

Vážení přátelé, milí kolegové, dámy a pánové,

jsem velmi šťastný, že se s vámi mohu opět setkat a děkuji organizátorům z Rumunska i naší politické skupině Evropa národů a svobody za skvělou práci.

Dámy a pánové, teď přímo k věci. Každý dnes vidí, že i v případě terorismu jsou největším problémem islámské komunity, které jsou zázemím pro teroristy a také zčásti zdrojem nových radikálů.

Média zaznamenala fakt, že islamisté byli infiltrování na bruselském letišti, ale co je závažnější, nejméně jeden džihádista pracoval v belgické jaderné elektrárně. Evropské jaderné elektrárny nejsou koncipované tak, aby odolaly útoku teroristů - v podstatě stačí rychlý koncentrovaný útok pomocí dronů s výbušninami, není třeba ničit reaktor, ale stačí zlikvidovat chlazení a dojde k další japonské Fukušimě.

Říkám to proto, abychom si uvědomili, že situace je vážná, jsme ve válce, další a další útoky se už teď plánují a bude jich víc a víc. Islamisté jsou a budou rozptýlení po celé planetě a začnou naplňovat další etapu islámských vizí.

Asi nemusím opakovat, že žádné výpalné placené Osmanské říši, tedy Turecku, invazi muslimů do Evropy nezastaví - pouze si zaplatíme změnu migrační strategie. Cíl dobýt Evropu zůstává a hlásí se k němu i turecký prezident.

Plyne z toho jediné - jestliže muslimské komunity jsou zcela zásadním bezpečnostním rizikem, je třeba tam, kde nejsou, nepřipustit, aby vůbec vznikly, a tam kde jsou, je třeba vytvořit takové podmínky, aby radikální muslimové země opustili.

Prosazujeme od počátku nulovou toleranci nezákonné imigrace a samozřejmostí musí být absolutně nulová tolerance jakékoli migrace muslimů do Evropy. Islám je politická ideologie, která je prokazatelně neslučitelná se svobodou a demokracií a s evropským pojetím lidských práv.

Evropský soud pro lidská práva a také Evropská komise by měli islámskou ideologii analyzovat, definovat body, v nichž je islám neslučitelný s evropským právem, a pojmenovat islám jako protidemokratickou a agresivní ideologii. 

Našim cílem musí být zachování demokracie, svobody, bezpečnosti a prosperity v Evropě.

Druhá věc je vytvořit možnosti, aby muslimové měli kam jít a tím zabránit jejich pronikání do Evropy. V prvé řadě je důležitá stabilizace Blízkého a Středního východu.

Dovolte mi nabídnout k diskuzi jedno téma. Jedním ze stabilizačních faktorů by mezi Irákem, Tureckem a Sýrií mohl být Kurdistán - ať už svobodný nebo alespoň autonomní, jelikož kurdští bojovníci jsou dnes nejaktivnější v boji s radikálními islamisty - už dnes ovládají velké území, na kterém poskytli útočiště zhruba milionu a půl syrských uprchlíků. Jsou hrází proti islamistům jak z Iráku, tak ze Sýrie a jsou ochotní pokládat své životy za svobodu Kurdistánu.

Je důležité mít v regionu silného anti-islamistického a nearabského spojence. 

Ale to platí pro politiku jako celek – my chceme hledat přátele a spojence, nikoliv vytvářet nepřátele.

Nulová tolerance migrace, stabilizace Blízkého a Středního východu a jeho hospodářská prosperita jsou podmínky pro zastavení migrační vlny a naopak také motivací pro návrat migrantů a jejich rodin z Evropy do vlasti. Tyto kroky povedou i k zajištění bezpečnosti a stability v Evropě a budou mít pro Evropu velký hospodářský přínos.

Prosazujeme ochranu Evropy a našich národů a států.

Prosazujeme ochranu svobody a demokracie jak před kolonizací zvenčí, tak i před kolonizací našich národů a států Bruselem.

Jsme proti odnárodňování našich zemí a pošlapávání jejich suverenity.

Jsme pro evropskou spolupráci suverénních sebevědomých národních států.

Dámy a pánové, ještě jednou děkuji za milé setkání a těším se na další spolupráci na dalších konkrétních projektech.

Tomio Okamura – předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…