Okamura: Souhlasíme se zvýšením minimální mzdy

04.09.2014 13:44

Dnes probíhá jednání Tripartity, na kterém se opět jedná o navýšení minimální mzdy. Hnutí Úsvit souhlasí s navýšením minimální mzdy o 700 Kč, což odpovídá vládnímu prohlášení.

Okamura: Souhlasíme se zvýšením minimální mzdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Již v minulosti jsme však navrhovali jiný systém - lidem s minimální mzdou snížit odvody, čímž by se jim reálně zvedla mzda, avšak zároveň by to neznamenalo vyšší mzdový náklad pro zaměstnavatele. Lidé s minimální mzdou jsou totiž také často lidmi, kteří nacházejí na trhu práce obtížně uplatnění. Proto upozorňujeme vládu, že navýšení minimální mzdy nedoprovázené jasnými prorůstovými opatřeními může vést ještě většímu růstu míry nezaměstnanosti a tím hospodářskému poklesu.  

Hnutí Úsvit konstruktivní prorůstové návrhy zákonů ve Sněmovně navrhlo, avšak koalice svými hlasy vždy naše návrhy zamítla. Jednalo se o návrh novely zákona o DPH, kdy jsme navrhovali platbu DPH až po zaplacení faktury s tím, že i dodavatel by si mohl dát fakturu do nákladů až po zaplacení. Tento návrh by tedy nezpůsobil žádný výpadek příjmů státního rozpočtu a zároveň by chránil podnikatele od druhotné platební neschopnosti. Také jsme v zákoně navrhli zrušit ručení za obchodního partnera u platby DPH, což by také podpořilo zaměstnavatele, a hlasovali jsme za snížení spotřební daně u nafty, jelikož její výše je u nás vyšší než v sousedních zemích.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Dancso - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…