Okamura: Vrací se doba, kdy zaměstnanci potřebují velmi silnou odborářskou podporu

25.02.2014 15:19

Dovolte nám v prvé řadě poděkovat zástupcům deseti největších odborů v České republice sdružených pod ČMKOS za to, že si našli čas a přišli s námi jednat, navzdory tomu, že jsme strana opoziční.

Okamura: Vrací se doba, kdy zaměstnanci potřebují velmi silnou odborářskou podporu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Věřím, že krom jiného je to také dané velkou shodou nad problémy v této zemi a na cesty k jejich řešení. Za nás také platí podpora odborů v jejich práci, kterou považujeme za nezastupitelnou a zároveň chceme podporovat také zaměstnavatele a živnostníky, kteří vytvářejí pracovní místa pro zaměstnance.

Naopak s příchodem některých nadnárodních firem na náš pracovní trh se ukazuje, že se vrací doba, kdy zaměstnanci potřebují velmi silnou odborářskou podporu.

S našimi partnery, představiteli jednotlivých odborových svazů, jsme se dohodli na úzké a intenzivní spolupráci. My budeme své návrhy, které spadají do jejich zájmové sféry, velmi rádi s odboráři diskutovat a vždy budeme brát vážně jejich názor.

Jsme si zcela vážně vědomi toho, že bez práce statisíců zaměstnanců by tento stát nemohl fungovat - jsou to nejen bezpečnostní složky  - policisté, hasiči, ale také zdravotníci, lidé v sociálních službách, horníci, ale také zaměstnanci státní správy. Dobří úředníci jsou a budou vždy páteří státní správy a je třeba vytvořit takový systém, který dá lidem dobrou práci za dobré peníze a zároveň umožní a bude motivovat, aby tu práci vykonávali lidé co nejlépe.

Děkuji za pozornost.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit přímé demokracie

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…