Okamura: Vyslyšel jsem své podporovatele, postavím se přímo Kalouskovi

06.09.2013 21:06

Hnutí Úsvit přímé demokracie představil své lídry do předčasných voleb.

Okamura: Vyslyšel jsem své podporovatele, postavím se přímo Kalouskovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Vážené dámy a pánové,

dovolte mi představit první kandidáty, kteří povedou hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury v jednotlivých krajích.

Chtěl bych v tomto ohledu zdůraznit, že náš výběr měl nakonec jednoduchá kritéria.

Počítáme s tím, že jak během voleb, tak po případném vstupu do sněmovny budeme terčem útoků z mnoha stran, jelikož nepolevíme v našem boji za skutečnou demokracii a právní stát.

Našimi klíčovými programovými body je prosazení obecného zákona o referendu, přímé volby a odvolatelnost poslanců, senátorů, hejtmanů, starostů a prezidenta a uzákonění jasné osobní, hmotné a trestní odpovědnosti všech politiků, soudců, státních zástupců a exekutivy.

Naši poslanci proto budou čelit od ostatních stran vydírání, korupci, pomluvám, křivým obviněním - prostě standardnímu prostředí, které v naší politice a v mediálním světě dnes panuje.

Už z tohoto pohledu na naše kandidátky vybíráme takové lidi, kteří budou mít sílu odolat.

Pokud budeme chtít splnit své volební sliby, pak musíme nejen uspět ve volbách, ale vydržet jednotní celé 4 roky ve Sněmovně.

V posledních měsících jsme proto jako naše partnery a spojence nehledali popové ani sportovní hvězdy, ani zvučná jména z akademické sféry.

Hledali jsme ve svém okolí přátele nebo přátele přátel.

Lidi, jejichž historie je dobře známá a je zároveň zárukou jejich osobní morálky, odvahy a cti.

V souvislosti kandidátními listinami jsem už kdysi vyzval samozřejmě i další hnutí, organizace, strany, aby - pokud chtějí, nabídli slušné a kvalitní kandidáty. Jednání s většinou z nich jsou už v podstatě u konce.

Po víkendu představíme další lídry a lídři potom postupně představí i vybrané osobnosti na svých kandidátkách.

Ke spekulacím o nějaké koalici s kýmkoli mi dovolte zdůraznit, že hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury nebude kandidovat v žádné koalici s nikým. Umožníme však vybraným osobnostem kandidovat na naší kandidátce a my samozřejmě necháme na voličích, aby si sami na našich kandidátkách přímo vybrali, koho ve Sněmovně chtějí a koho ne.

V tomto směru bych rád uvedl, že výkonná rada neodsouhlasila tolik medializovanou spolupráci se stranou Lev 21.

Za středočeský kraj bude lídrem Tomio Okamura
Rozhodl jsem se vyslyšet volání doslova desetitisíců mých podpůrců, abych se postavil přímo Miroslavu Kalouskovi v největším kraji České republiky, který je pro výsledek voleb klíčový.

Za Olomoucký kraj bude lídr Ing. Radim Fiala
Radim se dlouhodobě věnuje komunální politice v Přerově, kde je zastupitelem a jedno volební období byl i členem rady města.  Působil také coby poslanec za ODS, v posledních parlamentních volbách se díky kroužkování občanů dostal před Ivana Langra a tak ho vykroužkoval ze Sněmovny. Radim Fiala vystoupil z ODS, když odmítl spáchat podvod na svých voličích a nechtěl zvyšovat daně. A na rozdíl od exposlanců Fuksy a Šnajdra se nenechal uplatit žádnou funkcí.

Lídr za královehradecký kraj bude Mudr. Jiří Štětina
Uznávaný lékař a velký bojovník proti korupci. Skoro celý profesní život zasvětil oddělení ARO, byl primářem a ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové založil a vedl záchrannou službu královehradeckého kraje.

Lídrem za Ústecký kra bude David Kádner
Dlouholetý místostarosta a v současnosti starosta obce Nová Ves v Krušných Horách, vítěz vesnice roku Ústeckého kraje. Aktivně se podílel i na řešení situace s nepřizpůsobivými občany ve Šluknovském výběžku.

Lídrem na Vysočině bude Martin Lank
Od povolání učitele fyziky, výpočetní techniky a angličtiny se vypracoval na post šéfredaktora zpravodajství rádia. Nikdy nebyl členem politické strany, ale protože cítí čím dál větší znechucení z politické scény tak se rozhodl něco změnit a kandidovat do Poslanecké sněmovny.

Moravskoslezkým lídrem bude Ing. Karel Fiedler
Vystudoval strojní VUT v Brně, v současnosti je malý živnostník.V posledních letech se aktivně zapojuje do občanských iniciativ, přičemž loni byl jedním z hlavních organizátorů protestních shromáždění v Ostravě. Nyní žije ve Slezských Beskydech na Třinecku a jeho motto je: „člověk není stvořen pro porážku. Člověk může být zničen, ale ne poražen.“

Lídrem za karlovarský kraj bude Pavel P. Ries
Režisér, dokumentarista a prezident památkové asociace, známý svým mnohaletým úspěšným bojem za záchranu lázní Kyselka u Karlových Varů a dalších ohrožených památek. V Karlovarském kraji stále působí a propaguje kraj ve svých dokumentech, často vysílaných Českou televizí. Nikdy nepůsobil v politice a za hnutí kandiduje, protože je přesvědčen, že je nutná změna politického systému.

Lídrem za Zlínský kraj bude ing. Jaroslav Holík
Dlouholetý zastupitel obce Březůvky u Zlína. Na motorkách které sám vyrábí, procestoval Evropu a Asii. Krom výroby motorek je odborníkem na recyklace, jehož některé práce byly přednášeny i v Bruselu.

O dalších kandidátech rozhodne výkonná rada během tohoto víkendu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.