Okamura: Zapojte se do pomoci seniorům a invalidům

17.03.2020 10:43

Výzva na facebookovém profilu členům a příznivcům SPD

Okamura: Zapojte se do pomoci seniorům a invalidům
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Výzva pro členy a příznivce SPD! Vážené členky a členové, vážení příznivci SPD, obracíme se na Vás v této složité době, kdy je výrazně omezen vlivem šíření koronaviru, s následující výzvou. Jak jistě všichni dobře víte, současná doba karantény vyhlášená Vládou ČR je složitá pro všechny občany. Smyslem karanténních opatření je ochrana občanů před pandemií, což vítáme jako dobrý krok. Mnoho občanů především vyššího věku a invalidů je nyní v ohrožení a nemohou se tedy volně pohybovat. Abychom těmto občanům pomohli, chceme Vás požádat, pokud je to ve Vašich silách a možnostech, zapojte se do pomoci seniorům a invalidům.

Možnosti jsou tyto:

1) Obraťte se na terénní sociální služby ve Vašem okolí a nabídněte jim možnost pomoci s nákupy a zajišťováním léků pro seniory a invalidy. Pomoc by spočívala v tom, že na základě požadavků klientů by se na Vás obrátili pracovníci sociálních služeb, Vy byste tyto nákupy zajistili, předali sociálním pracovníkům a oni by Vám nákup proplatili.

2) Kdo máte možnost a vybavení (šicí stroj), zapojte se do šití roušek, které budou následně distribuovány terénním sociálním pracovníkům, zdravotním sestrám, lékařům, prodavačům, atd.

Kdo má možnost a chuť pomoci, tak se nám případně může také přihlásit na info@spd.cz a my už zajistíme propojení prostřednictvím našich zástupců v regionech. Děkuji!

Vážené dámy a pánové, buďme ukázněn a krizi překonáme. Musíme všichni táhnout za jeden provaz a podporovat se, abychom společně v naší republice pandemii koronaviru co nejrychleji a co nejlépe zvládli. Přeji Vám vše dobré, hodně zdraví a držme spolu!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Koalice se pokusila ukončit schůzi, aby stihli hokejový zápas

19:05 Fiala (SPD): Koalice se pokusila ukončit schůzi, aby stihli hokejový zápas

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě