Okamurovci: Firmy napojené na dotace prosperují, ale živnostníkům se daří stále hůře

20.04.2016 9:10

Usnesení předsednictva SPD k aktuálním tématům:

Okamurovci: Firmy napojené na dotace prosperují, ale živnostníkům se daří stále hůře
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

  • Ve dnech 15. 4. až 17. 4. se předseda hnutí Tomio Okamura zúčastnil setkání Evropských vlasteneckých stran pod vedením paní Marine Le Pen v Rumunsku. Naše hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura zde zastupovalo Českou republiku. Jednání potvrdilo společné stanovisko odmítající nynější formu evropské integrace. Zúčastněné strany jsou pro spolupráci svobodných národních států a odmítají invazi nelegálních imigrantů a budování EU jako totalitního superstátu.
  • Česká ekonomika roste, ale živnostníkům se daří stále hůře. To jsou poslední statistická čísla. Velké firmy napojené na dotace a veřejné rozpočty prosperují a malé firmy jsou vytlačovány z trhu. Živnostníci končí s podnikáním. Jde o výsledek dlouhodobého nezájmu státu o účinnou podporu malých podnikatelů. Naše hnutí prosazuje platbu DPH ze skutečně zaplacených faktur. Byla by to zásadní pomoc pro stabilitu malého podnikání. Odmítáme elektronickou evidenci tržeb a budeme prosazovat paušální daň pro živnostníky.
  • V pondělí 16. 5. 2016 představí hnutí Svoboda a přímá demokracie -  Tomio Okamura v Poslanecké sněmovně svou koncepci Armády ČR. Tento programový dokument je v opozici proti vládnímu programu armády jako malého a drahého expedičního sboru. Za příklad pro naši koncepci považujeme švýcarskou armádu. Armáda České republiky musí sloužit obraně země a ne zahraničním intervencím.
  • Naše hnutí odmítá podpořit návrh kariérního řádu pro pedagogické pracovníky. Jde o návrh, který neřeší nízké ohodnocení pedagogické práce a bude zatěžovat školy další administrativou. Potřebujeme zvýšit mzdy učitelů a nechat je učit a ne šikanovat je byrokracií a zatěžovat činností, která nemá reálný smysl a význam.   
  • Předsednictvo hnutí konstatuje, že ČSSD ignoruje rozhodnutí soudu a neplatí dluh. V době, kdy statisíce občanů jsou vystaveny zvůli lichvářských půjček a musí platit obrovské úroky, pokuty a poplatky, ČSSD ignoruje rozsudek soudu a chová se jako státostrana nad zákonem. Zákon je podle ČSSD jen pro občany. Co vyžadují v podhradí, tím na hradě pohrdají. V podhradí řádí lichváři a na hradě jsou páni nad zákonem. Naše hnutí prosadí zásadní zákony zakazující lichvu a chránící občany před podvodníky.
  • Předsednictvo hnutí vzalo na vědomí informace o jednání zastupitelstva ve Smilovicích. V případě Smilovic se umisťují imigranti do soukromého objektu. Zastupitelstvo obce nevzalo v úvahu názor 30% občanů Smilovic, kteří podepsali protestní petici proti umisťování imigrantů. Místo respektování názoru občanů spolupracuje vedení obce s ministerstvem vnitra na formálním zpochybnění názorů vlastních občanů. Občané Smilovic postupovali zcela správně a dali jasně najevo, že nesouhlasí s rozhodováním v souladu s principem „o nás bez nás“. Je zjevné, že trik umisťování imigrantů do „soukromých zařízení“ bude uplatňován jako trik vlády k právnímu zpochybnění protestních petičních akcí občanů. Není podstatné právní kličkování vlády a některých představitelů samosprávy, podstatné je, že v tuto chvíli podle dostupných údajů ve Smilovicích nezůstal jediný imigrant. Je to proto, že občané obce aktivně hájili svůj názor a za to jim patří naše uznání.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…