Olomouc: V Týnečku vznikne klub seniorů

17.07.2019 15:13

Od srpna vznikne v městské části Týneček nový klub seniorů. Jejich celkový počet v Olomouci tak stoupne na 22.

Olomouc: V Týnečku vznikne klub seniorů
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Reagujeme na iniciativu a přání obyvatel Týnečku. Své sídlo nový klub seniorů najde ve stejné budově jako komise místní části a TJ Sokol. Vzhledem k tomu, že se ale nyní objekt opravuje, bude klub seniorů dočasně umístěn v tamní pobočce městské knihovny,“ popsala náměstkyně primátora Eva Kolářová.

Žádost na vznik klubu podpořily více než tři desítky seniorů žijících v Týnečku. Na pondělním jednání s jeho vznikem souhlasila i Rada města Olomouce. „Největší problém v životě seniorů je často samota, která zpravidla vyústí v sociální izolaci,“ připomněla náměstkyně primátora pro sociální oblast Eva Kolářová. Podle Českého statistického úřadu dojde v roce 2050 ke zvýšení počtu osob starších 65 let na dvojnásobek současného stavu a lidí starších 85 let bude proti dnešku téměř pětinásobek.

Náklady na provoz klubu seniorů budou letos hrazeny z rozpočtu oddělení sociální pomoci a služeb a pomohou k tomu finanční prostředky, které město získalo za první místo v soutěži Obec přátelská seniorům.

Olomouc patří k těm městům, které podporou zřizování a činnosti klubů pro seniory výrazně napomáhají sociální aktivizaci lidí vyššího věku. Výhodou je rovnoměrné rozmístění klubů po území města a dobrá dostupnost pro všechny zájemce. Celkem je v olomouckých klubech seniorů registrováno přes 1 500 členů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…