Olšáková (Kandidátka mladých): Kanalizace na Cyrilometodějské bude mít větší kapacitu

02.10.2020 15:38

Aktuální zkapacitnění je v pořadí už třetím a posledním plánovaným krokem, který by měl společně s předchozími úpravami opakování záplav zabránit. VaK Zlín na tuto investici vynaloží 2,3 milionu korun.

Olšáková (Kandidátka mladých): Kanalizace na Cyrilometodějské bude mít větší kapacitu
Foto: archiv starostky
Popisek: Starostka Města Valašské Klobouky Mgr. Eliška Olšáková

Společnost Vodovody a Kanalizace Zlín zahájila na Cyrilometodějské ulici ve Valašských Kloboukách stavební práce na zvýšení kapacity kanalizačního řádu. V plánu je provést protlak pod silnicí a následně postavit odlehčovací stoku. Stavba s sebou nese částečné omezení provozu, doprava je řízena světelnou signalizací. Uzavřen je také přilehlý chodník pro pěší a autobusová zastávka je dočasně přesunuta za vyhrazený prostor výkopu. Práce potrvají do konce října.

„Kanalizace v Cyrilometodějské ulici byla zejména při přívalových deštích přetížená a v lokalitě docházelo po desítky let k zaplavování sklepů přilehlých rodinných domů a firem. V roce 2015 jsme začali se společností Vak Zlín hledat řešení. Na základě odborného posouzení bylo shledáno, že kanalizace nedostačuje už při intenzitě dvouletého deště a že je nutné provést sérii opatření. Aktuální zkapacitnění je v pořadí už třetím a posledním plánovaným krokem, který by měl společně s předchozími úpravami opakování záplav zabránit,“ sdělila starostka Eliška Olšáková. Dodala, že stavba si ze strany VaKu Zlín vyžádá investici více než 2,3 miliony korun.

Na začátku došlo k úpravě napojení přetížené stoky do páteřní sítě z ulice Dlouhá. Město nato provedlo odvedení povrchových vod kolem areálu firmy Jubeka přes vyčištěný propustek pod komunikací I/57 do místního potoka. Jako druhý krok byla zbudována nová kanalizační šachta s havarijním přepadem a následně byla doplněna ještě odlehčovací šachta. VaK Zlín poté nechal bezvýkopově utěsnit spoje stávající kanalizace, aby nedocházelo k nátoku spodních vod. Jelikož se tato opatření ukázala při dalších přívalových deštích jako nedostatečná, bylo přikročeno k realizaci i třetí stavební úpravy, která kapacitu kanalizace v lokalitě podstatně zvýší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…