Opatrný (ANO): Dělníci již pracují na interiéru bývalého domu vojenské správy, mění ho na byty

10.11.2022 19:09

Přestavba někdejšího sídla bývalé vojenské správy v Havlíčkově ulici na byty výrazně pokročila.

Opatrný (ANO): Dělníci již pracují na interiéru bývalého domu vojenské správy, mění ho na byty
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Věřím, že se nestane nic nepředvídatelného a že na jaře příštího roku bude akce dokončena. Podpora bydlení patří mezi priority nové koalice. Budeme muset rozhodnout, komu budou byty přiděleny. Kromě mladých rodin a seniorů se ještě nabízí možnost nabídnout některé byty profesím, které ve městě citelně chybí, například lékařům,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný, který si byl i s dalšími členy vedení města stavbu prohlédnout. 

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

V domě bude po dokončení 29 bytových jednotek. Byty budou ve druhém až pátém nadzemním podlaží objektu. Osmnáct z nich bude o výměře 1 + kk, sedm bytů bude 2 + kk a zbylé čtyři o výměře 3 + kk. Podle projektové manažerky radnice Lucie Dusíkové je dokončena hrubá stavba, finišuje oprava střechy a pokračují práce na zateplení objektu a fasádě. „Uvnitř budovy už dělníci budují nové podlahy a omítky a v budoucích bytech už pracují také elektrikáři a instalatéři,“ doplnila Dusíková.

V přízemí objektu bude sídlit městská policie, která se do Havlíčkovy ulice přestěhuje ze stávajícího sídla na Velkém náměstí. Součástí projektu Bytový dům Havlíčkova 1 v Kroměříži je i přístavba nové stanice městské policie, která je již propojena s rekonstruovanou částí přízemí mostkem. V přístavbě budou kanceláře, toalety a také se sem přesune krizová místnost, která se využívá při nenadálých událostech, jako jsou povodně či nedávná epidemie koronaviru.

Stavbaři začali budovu bývalé vojenské správy přestavovat loni v srpnu. Stavba by měla být dokončena do konce dubna 2023. Veřejnou zakázku na tuto akci získala společnost VW Wachal z Kroměříže. Náklady se pohybují kolem 130 milionů korun. Jedná se tak o jednu z největších investic radnice za poslední léta. Město má na akci přislíbené dotace od Zlínského kraje a z evropských fondů v celkové výši zhruba 38 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…