Ostrá (ČSSD): Ponížit zdraví na obyčejnou obchodní komoditu? Nikdy

08.11.2022 13:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k uvažovanému zavedení nadstandardní nemocniční péči.

Ostrá (ČSSD): Ponížit zdraví na obyčejnou obchodní komoditu? Nikdy
Foto: ČSSD
Popisek: Daniela Ostrá

BEZ PENĚZ DO NEMOCNICE NELEZ

Tím se zřejmě řídí ministr zdravotnictví Válek, který chce zavést nadstandardy. Připouští tím, že by zde existovala dvojí kvalita péče. Pokud máš peníze, bude o tebe dobře postaráno. V případě prázdné peněženky už nečekej zázraky.

Je to samozřejmě chucpe. Jedna z nejodpornějších věcí, o kterou se pravice snaží už odnepaměti. Ponížit zdraví na obyčejnou obchodní komoditu. Rozdělovat nemocné podle toho, kolik zlatých jim štěrchá v kapse. Dělit lidi do kategorií. Přitom v nemoci či při úrazu trpíme všichni stejně. Cítíme bolest. Upínáme se k lékařům a sestrám v naději, že nám pomohou a uleví. V tom jsme si jako lidé všichni rovni. A jako s rovnými se s námi musí zacházet!

Nadstandardy ve zdravotnictví možná povedou k lepší kvalitě - ale jen pro ty, kteří si zaplatí. Na běžné pacienty, kteří nejsou solventními klienty, se přece nevyplatí plýtvat prostředky a energii. Reálně tak dojde k masivnímu zhoršení zdravotní péče. Stačí se podívat do USA.

ČSSD vždy bojovala za udržení kvalitního bezplatného zdravotnictví. Když jsme měli poslance, sváděli jsme bitvy na půdě Sněmovny. Dnes je situace jiná. Našim bitevním polem bude ulice.
Sociální demokraté začínají se sběrem podpisů pod petici proti zavádění nadstandardů ve zdravotnictví a proti dvojí kvalitě péče.

Vyzýváme všechny, kteří se chtějí připojit a pomoci nám bránit jeden ze základních pilířů ohleduplné společnosti. Zapojte se. Organizujme se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…