Oulehlová (ANO): Máme za sebou těžký rok. Ten nový bude snad lepší

01.01.2021 22:31

Bilance minulého roku a přání do toho nového.

Oulehlová (ANO): Máme za sebou těžký rok. Ten nový bude snad lepší
Foto: ANO
Popisek: Renata Oulehlová

Vážení spoluobčané, moc ráda bych v následujících řádcích bilancovala uplynulý rok v tom duchu, že byl plný pozitiv, klidu a pohody. To ovšem napsat nemohu. Všichni dobře víme, že tomu tak nebylo. Nebudu asi daleko od pravdy, pokud napíši, že pro mnohé z nás to byl jeden z nejhorších roků, a to ve všech ohledech.

Byl to rok plný obav, nejistoty a mnoha ztrát, bohužel i těch nejvyšších. Zažili jsme rok, který jsme si nedokázali představit ani v nejhorších snech. Byl to rok náročný a přiznám se vám, že jsem ráda, že už je minulostí.

Za něco jsem přece jenom vděčná. Uplynulý rok nám nastavil zrcadlo a ukázal, že jsme dosud vnímali jako samozřejmou práci nejen zdravotníků, policistů, hasičů, vojáků či učitelů, ale mnohých dalších profesí, bez nichž by se náš svět sesypal jako domeček z karet. Proto z celého srdce děkuji všem už zmíněným profesím, ale i mnoha dalším lidem starajícím se o kulturní a sportovní život ve městě, zaměstnancům v supermarketech, pracovníkům v gastronomii, technickým a úklidovým službám, obsluze čerpacích stanic, řemeslníkům. Prostě všem, jimž se neprávem neděkuje tak, jak by si zasloužili.

Koronavirem byla ovlivněna také příprava rozpočtu na rok 2021, který musí korespondovat s tím, co se děje. Díky tomu, že jsme v uplynulých letech hospodařili s rozmyslem, je město v dobré ekonomické kondici, a tak nemusíme sáhnout po úvěrech a město zadlužit. To ale neznamená, že nebudeme hospodařit hospodárně a takříkajíc dvakrát neobrátíme každou korunu, než ji utratíme. Chceme, aby se také v těchto složitých časech Sokolov nadále rozvíjel a pro vás, jeho obyvatele, aby byl městem příjemným pro život.

I přes koronavirovou pandemii nemůžeme opomenout pozitivní věci, které se vloni udály. Nikdy přece není všechno jen černé… Také rok 2020 byl ve znamení řady významných investic do infrastruktury města.

Ani investované miliony nám však nemohou pomoci v jedné věci. A to jsou vzájemné vztahy mezi lidmi. Jako bychom někdy zapomínali na slušné chování, toleranci, úctu a respekt člověka k člověku. Bez těchto hodnot ale nic nevybudujeme, řešení malicherností nás dopředu neposune. Velmi bych si přála, abychom si všichni společně dali do roku 2021 předsevzetí, že se k sobě začneme chovat slušně a vstřícně. Přála bych si, aby mezi lidmi bylo více pokory. Pokora není slabost, je to síla obalená něhou.

Snažně vás prosím, i když si uvědomuji, že to vůbec není jednoduché, myslete pozitivně, věnujte se své rodině, nezapomínejte ani na přátele, poslouchejte společně hudbu, vzpomínejme na krásné zážitky a věřte v zážitky budoucí, podívejte se na oblíbený film, prohlédněte si fotografie. A věřme, že přijde doba, kdy bude svět bez pandemie. Společně to zvládneme. Sokolov je naše město, které si zaslouží, abychom ho měli rádi a dále zvelebovali.

Společnými silami totiž dokážeme úplně všechno, o tom nepochybuji, protože laskavost v sobě nosíme všichni. Pravda, někdo trochu hlouběji. Přeji vám, abyste do roku 2021 vykročili v pevném zdraví, štěstí a po boku těch, které milujete.

S úctou a nadějí

Renata Oulehlová, starostka města Sokolov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.