PRO: Výzva pro svědky incidentu u Národního muzea

16.03.2023 10:01 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k incidentu u Národního muzea, ke kterému došlo po sobotní demonstraci na Václavském náměstí.

PRO: Výzva pro svědky incidentu u Národního muzea
Foto: PRO
Popisek: PRO - Právo, Respekt, Odbornost - logo

Prohlášení strany PRO k incidentu u Národního muzea, ke kterému došlo po ukončení demonstrace Česko proti bídě dne 11. března 2023.

Masová účast na této demonstraci potvrdila, že požadavky kladené na vládu jsou oprávněné a mají jasnou podporu široké veřejnosti.

Při přípravě a v průběhu demonstrace byla učiněna veškerá možná opatření, aby nedocházelo k žádným narušením této akce. Již dne 6. března 2023 podal předseda strany PRO trestní oznámení, neboť se na sociálních sítích objevily závažné informace o možných organizovaných pokusech o narušení průběhu této demonstrace (viz foto u příspěvku). V průběhu demonstrace byli její účastníci organizátory upozorňováni na možnost výskytu provokatérů a byli výslovně žádáni, aby v takovém případě neprodleně požádali o součinnost na místě přítomnou Policii ČR.

Strana PRO v této souvislosti děkuje všem příslušníkům Policie ČR, kteří při konání demonstrace zajišťovali veřejný pořádek a bezpečnost.

K pokusům o stržení vlajky z budovy Národního muzea došlo až po ukončení demonstrace. Z videozáznamů incidentu, které byly následně publikovány, se nelze vyhnout závěru, že minimálně část „civilních osob“, které nepokoje na tomto místě záměrně vyvolávaly či se na nich aktivně podílely, postupovala tak, jako by měla podrobné znalosti a zkušenosti z taktického výcviku Policie ČR či jiných složek ozbrojených sborů, přičemž z obsahu prohlášení ministra vnitra Rakušana k této věci a zejména z rychlosti jeho publikace, nelze toto důvodné podezření spolehlivě vyvrátit.

Vyzýváme proto každého, kdo má k dispozici záznamy či fotografie této události, zná identitu shora uvedených osob či má k věci jiné poznatky, aby nás neprodleně informoval na e-mail: info@ceskoprotibide.cz. Veškeré informace následně poskytneme Policii České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích