Pacal (Pro Třebíč): Město zrušilo veřejnou zakázku na opravu zimního stadionu. Kvůli vysoké ceně

12.12.2022 15:18

Rada města Třebíče ve středu 7. prosince 2022 zrušila veřejnou zakázku na revitalizaci zimního stadionu. Vysoutěžená nejnižší cena totiž, včetně inflační doložky, převyšuje předpokládanou cenu opravy o zhruba 100 milionů.

Pacal (Pro Třebíč): Město zrušilo veřejnou zakázku na opravu zimního stadionu. Kvůli vysoké ceně
Foto: ProTrebic.cz
Popisek: Pavel Pacal, Pro Třebíč

Veřejná zakázka proběhla formou dvoukolové veřejné soutěže. Předpokládaná cena revitalizace, spočítaná před vyhlášením soutěže, činila 530 milionů korun. Město chtělo rekonstrukci platit zčásti z dotačních peněz, zčásti z vlastních. Nejnižší cena, která vzešla z veřejné zakázky, je 576.900.000 korun bez DPH. K tomu je třeba započítat ještě inflační doložku. 

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí

„Tak velké navýšení ceny není v současné nejisté době akceptovatelné a mělo by obrovský dopad na ostatní potřebné investice a aktivity města. To aktuálně nemůžeme dopustit,“ uvedl starosta Třebíče Pavel Pacal.

Město počítalo při této investici s investičním úvěrem. Vzhledem k současné výši úrokových sazeb úvěrů by takové rozhodnutí nebylo hospodárné a účelné.

„Za těchto finančních podmínek celý projekt zrevidujeme, a upravíme tak, aby bylo možné rekonstrukci smysluplně provést. Budeme hledat také další dotační příležitosti a mimorozpočtové zdroje. Do té doby budeme na zimním stadionu provádět údržbu a opravy tak, aby mohl bezpečně fungovat ve stávající podobě. Lední hokej je v Třebíči i nadále prioritou a rekonstrukce zimního stadionu pro jeho zachování a úspěšný rozvoj nezbytnou budoucí podmínkou,“ zdůraznil Pavel Pacal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…