Pánik (ČSSD): Kraj plánuje obnovit historickou trasu z Plesné do Německa

20.08.2015 17:27

Karlovarský kraj v německém Bad Brambachu podepsal společně s partnery Kooperační dohodu o obnově historického přeshraničního silničního spojení Plesná – Bad Brambach – Aš, které v budoucnu zjednoduší cestování v pohraničí a posílí cestovní ruch.

Pánik (ČSSD):  Kraj plánuje obnovit historickou trasu z Plesné do Německa
Foto: Archiv
Popisek: Karlovarský zastupitel za ČSSD Jakub Pánik

Podepsání Kooperačního ujednání je dalším krokem k úspěšnému zahájení realizace společného česko-německého projektu obnovy kdysi hojně využívané trasy mezi oběma zeměmi. Partnery připravovaného projektu na české straně jsou Karlovarský kraj, Krajská správa a údržba silnic a město Plesná. Na straně německé pak dohodu podepsali zástupci zemského okresu Vogtland a města Bad Brambach.

„Jsem rád, že tu dnes děláme tento důležitý krok k tomu, abychom mohli co nejdříve předložit žádost do programu přeshraniční spolupráce. Doufám, že nebude dlouho trvat, a my se budeme moci v brzké době projet po nově obnovené silnici, která umožní občanům nejen snadněji cestovat za prací, ale také poznávat nová místa v našich regionech,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik při společném podpisu dohody.

Projekt s názvem „Obnova historického, přeshraničního silničního spojení Plesná – Bad Brambach – (Aš)“, na jehož realizaci chce Karlovarský kraj získat finanční prostředky ve výši bezmála 111 milionů korun z Programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko, by měl být předložen ke schválení na jaře příštího roku. „Pokud půjde vše podle plánu a projekt uspěje, mohla by být nová silnice hotova již na jaře roku 2017,“ doplnil Jakub Pánik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice