Pánik (ČSSD): Pluhy a sypače silničářů najezdily v zimě čtvrt milionu kilometrů

23.04.2016 16:29

Celkem čtvrt milionu kilometrů najezdily pluhy a sypače Údržby silnic Karlovarského kraje během uplynulé zimy na silnicích II. a III. třídy. Jen na horské trase mezi Ostrovem a Božím Darem se otočily čtyřistakrát.

Pánik (ČSSD): Pluhy a sypače silničářů najezdily v zimě čtvrt milionu kilometrů
Foto: Archiv
Popisek: Karlovarský zastupitel za ČSSD Jakub Pánik

„Uplynulé zimní období bylo z pohledu silničářů ve výkonech a spotřebovaném materiálu podobné jako to minulé. Letos najeli na krajských silnicích o 25 tisíc kilometrů méně, spotřebovali 10 700 tun posypové soli, 1 milion litrů solanky a 3600 tun drtě,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Poprvé v zimní sezoně silničáři vyjížděli už 14. října a režim zimní údržby ukončili 31. března. Podle potřeby ale operativně zasahují i později, zvláště ve vyšších polohách. Uklízejí nejen krajské, ale i státní silnice, pracují i pro řadu měst a obcí. Například pro Jenišov, Boží Dar, Cheb, Toužim, některé čerpací stanice a také pro mezinárodní letiště v Karlových Varech. 

Údržba silnic Karlovarského kraje má na starosti 2000 kilometrů silnic všech tříd v Karlovarském kraji. Včetně dálnice D6, kterou obhospodařuje pro Ředitelství silnic a dálnic. Od letošního ledna navíc na seznam přibylo třicet kilometrů cest v uvolněném bývalém vojenském újezdu Hradiště.

Od jara do podzimu opravuji silničáři vozovky na zakázku pro svého hlavního zadavatele – Karlovarský kraj. Úspěšně ale soutěží i o jiné zakázky. V roce 2015 položili rekordních 30 tisíc tun asfaltových povrchů a starají se také o dopravní značení. Údržba silnic Karlovarského kraje zaměstnává přes 200 lidí a díky dobrým hospodářským výsledkům jim mohla za poslední dva roky zvýšit mzdy o celkem 7 procent. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…