Pardubický kraj: Záchranka ve Skutči bude mít od září nepřetržitý provoz

12.06.2014 13:07

Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje vyjíždí od dubna roku 2013 také ze základny Skuteč. Zatím zde posádky rychlé záchranné pomoci sloužily přes den, v noci tuto oblast pokrývali záchranáři z Chrudimi a Hlinska. Krajští radní dnes odsouhlasili financování skutečských posádek i v nočních směnách.

Pardubický kraj: Záchranka ve Skutči bude mít od září nepřetržitý provoz
Foto: red
Popisek: ZZS Pardubického kraje

„Otevřením stanoviště Zdravotnické záchranné služby ve Skutči v loňském roce se podařilo zkrátit dojezdové doby za pacienty. Rozšíření dvanáctihodinového provozu na nepřetržitý je tedy logickým vyústěním a dalším zkvalitněním dostupnosti zdravotnických služeb na Skutečsku,“ sdělil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Rada reagovala na žádost ředitele Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Pavla Svobody i na přání desítek starostů obcí z dotčené oblasti v čele se starostou Skutče Pavlem Novotným. „Nepřetržitý provoz záchranky ve Skutči bude zahájen 1. září 2014. Do konce roku 2014 navýšíme rozpočet o 840 tisíc korun. S celodenní službou záchranářů v této části regionu počítáme i v příštích letech,“ vysvětlil 1. náměstek hejtmana zodpovědný za zdravotnictví Roman Línek.

Celkem je v Pardubickém kraji 16 výjezdových základen. Stanoviště záchranky ve Skutči připomínající skalpel vybudoval kraj v roce 2013. Celková investice činila 3,75 milionu korun. Kraj zaplatil částku 3,25 milionu, zbytek přispěly okolní obce. 

Radní podpořili i Český červený kříž

Dalším zdravotnickým tématem byla na dnešním jednání rady podpora čtyřem okresním organizacím Českého červeného kříže v Pardubickém kraji. Ty mezi sebe rozdělí rovným dílem 100 tisíc korun. „Vážíme si jejich záslužné činnosti při školení první pomoci a zejména při oceňování dárců krve,“ konstatoval Roman Línek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…